De nieuwe Ford GT: de supercar van morgen?

Een supercar met een doel buiten het parcours, want naast het winnen van wedstrijden is de nieuwe Ford GT ook ontworpen voor het testen van nieuwe technologieën en ideeën voor toekomstige auto’s van Ford.

Ford GT

Om nog een stukje preciezer te zijn, had het Ford GT team drie doelen voor ogen bij de start van dit project. Naast de 24 uur van Le Mans te winnen en de nieuwe GT te testen op duurzaamheid en efficientie is deze supercar ook een trainingsveld voor ingenieurs van Ford. “We zijn bezig motortechnologie voor de toekomst te ontwikkelen en ons inzicht in aerodynamica te vergroten”, zei Raj Nair, Executive Vice President van Product Development en Chief Technical Officer van Ford. “Daarnaast wilden we ook de grenzen van geavanceerd materiaalgebruik verleggen, zoals de toepassing van superlichte koolstofvezels”.

Ford GT

De samenwerking tussen verschillende performance groepen leidde tot Ford Performance en was essentieel in het creëren van de nieuwe Ford GT. En het eindresultaat? De ultieme supercar. Niet alleen een technologisch hoogte puntje maar ook een power beest om te zien. Materialen als staal en aluminium moeten ruimte maken voor koolstofvezel, wat de auto lager in gewicht maakt en voor een prachtige, strak design zorgt. Ook als de GT stilstaat is hij enorm indrukwekkend; hij ziet er snel uit en het is alsof als of hij rechtstreeks uit een actiefilm is komen rijden.

Comments

comments

Lees ook:  Dit moet je weten over de nieuwe Ford Mustang Mach-E
More from Isabeau Kamphuis

Net een rijdend paasei en een echte klassieker: de BMW Isetta

Uniek in zijn ontwerp én de auto die BMW ooit redde en...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *