Elektrische Volkswagen ID.R verpulvert weer een record

Elektrische Volkswagen ID.R

Een Formule 1 auto verslagen door een elektrische raceauto; het klinkt als een sprookje maar de ID.R maakte er realiteit van. De Volkswagen met 500kW/680pk heeft wederom autosportgeschiedenis geschreven met een overweldigend record op het Goodwood Festival of Speed. Het toenmalige record van 41,6 seconden op de 1,86 kilometer lange Heuvelklim dat al bijna 20 jaar stond, werd verpulvert door de ID.R die het in slechts 39,9 seconden aflegde!

Coureur Romain Dumas zat achter het stuur en verbrak het oude record met maar liefst 1,7 seconden. Het lijkt niks, maar geen enkele andere auto of coureur wist dit in de afgelopen twee decennia voor elkaar te krijgen. Met deze enorme overwinning heeft de elektrische ID.R aangetoond zelfs een race uit de koningsklasse in de autosport te kunnen overtreffen. Het record dat in 1999 gezet werd met een Formule 1 auto is door deze elektrische Volkswagen volledig verpulvert. “We zijn erg trots op onze overwinning. Romain Dumas benutte het volledige potentieel van de ID.R op dit korte maar lastige parcours. Na onze overwinning op Pikes Peak vorig jaar en het halen van het elektrische record op de Nürburgring kort geleden, hebben we nu wéér een mijlpaal bereikt”, zegt Sven Smeets van Volkswagen Motorsport.

Nieuwe generatie

De ID.R is de sportieve ambassadeur van een compleet nieuwe generatie elektrische Volkswagens en een speciale sprintversie voor de beruchte heuvelklim van het Goodwood Festival of Speed. Het allereerste model, de ID. 3, wordt later dit jaar geïntroduceerd.

Comments

comments

Lees ook:  Fiat 600e: comeback kid
More from Isabeau Kamphuis
Powervrouwen short film: The Female Bond!
Powerrrrrrvrouwen, daar houden wij van! En wij zijn niet de enige. She’s...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *