Porsche Taycan: Triple Demo Run van start in Shanghai

De eerste elektrische auto van de Duitse sportwagenfabrikant Porsche, de Porsche Taycan, heeft zijn eerste officiële demo-rondes voor het publiek gereden. Dit gebeurde in Shanghai op het oefencircuit van het Porsche Experience Center (PEC).

De rondes op dit circuit vormen het startsein voor de Porsche Triple Demo Run waarbij de gecamoufleerde Taycan in drie continenten zijn opwachting maakt. Na China zijn het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten aan de beurt, oftewel, de belangrijkste afzetmarkten voor het elektrische model.

Li Chao’s demo rondes

De demo rondes op het circuit in Shanghai – dat pas sinds april vorig jaar open is – werden gereden door Li Chao, die sinds 2012 in de Porsche Carrera Cup Asia racet. “De prestaties van de Taycan zijn typisch Porsche. Dit ontwikkelingsdoel was vanaf de eerste meters voelbaar,” aldus Li Chao. Vooral de wegligging maakte flinke indruk op de coureur, “Van compromisloos sportief tot verrassend comfortabel: het chassis van de nieuwe Taycan biedt een perfect evenwicht tussen de precieze bediening van een sportwagen en het comfort van een limousine op de lange afstand. Naast het lage zwaartepunt speelt de achterasbesturing een eminente rol. De Taycan stuurt heel direct en heeft extreem veel grip.”

Ronde 2 en 3: VK en VS

Van 4 tot 7 juli tijdens de Hill Run op het Festival of Speed op Goodwood was de Taycan wederom in actie te zien. Daarna is de elektrische Porsche te aanschouwen bij de seizoensfinale van het ABB FIA Formule E Kampioenschap in New York op 13 en 14 juli. Tijdens deze twee etappes van de Porsche Triple Demo Run zullen bekende racers Mark Webber en Neel Jani achter het stuur kruipen. Voordat de nieuwe Porsche Taycan zijn wereldpremière maakt in september, heeft hij al zo’n 6 miljoen testkilometers afgelegd.

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

Topsnelheid

De topsnelheid van de Taycan ligt boven de 250 km/u en deze volledig elektrische Porsche legt de 100 km/u sprint af in nog geen 3,5 seconden. Een snelheid van 200 km/u kost de Taycan nog geen 12 seconden; consider us impressed.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Stijlvolle motorlaarzen voor de échte motorvrouw
Zonnebril op, in je cabrio stappen en het dakje eraf. Niks geeft...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *