Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8

YANGWANG U8

BYD onthult in Geneve hun nieuwste troef – de YANGWANG. Dit submerk hoopt een plek te krijgen in het topsegment van SUV’s.

In Genève geeft YANGWANG met de krachtige U8 een voorproefje van wat er van het upper-merk van BYD (Build Your Dreams) verwacht mag worden. Deze nogal opvallend robuuste wagen, uitgerust met het BYD e4Platform én een IP68-gecertificeerde waterdichte carrosserie, kan zelfs een tijdje drijven(!), wat niet alleen avontuur belooft maar ook beschutting biedt tijdens onverwachte overstromingen. Alsof dat nog niet genoeg is, kan de elektromotor van elk wiel afzonderlijk worden aangestuurd, waardoor de U8 zelfs om zijn eigen as kan draaien – we zijn nu al heel benieuwd naar deze dans!

De YANGWANG U8 heeft in China al flink wat bankrekeningen geplunderd sinds zijn lancering in november 2023. Met meer dan 3.600 exemplaren verkocht tot en met januari van dit jaar, heeft hij al de felbegeerde nummer 1-positie veroverd in het luxe-segment (auto’s geprijsd boven de €130.000), in China.

Comments

comments

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?
More from Odiel Mennink
Peugeot 3008: Bonjour Mooiboy!
Van muurbloempje naar mooiboy. Van ‘doe-maar-normaal-dan-doe-je-al-goed-genoeg’ naar ‘hallo-ik-sta-ook-graag-in-het-middelpunt-van-de-belangstelling’. Peugeot heeft haar 3008...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *