Lexus LC Convertible is een feit

Van concept naar coupé en nu convertible: Lexus heeft aangekondigd dat de LC Convertible Concept in productie gaat.

De cabriolet-uitvoering van de luxe topcoupé Lexus LC maakte begin dit jaar zijn werelddebuut op de North American International Auto Show (NAIAS) in Detroit. Lexus presenteerde de LC Convertible als een concept car en deze werd verwelkomt met lovende reacties van de pers en het publiek. Net als de LC Coupé ontving de LC Convertible Concept de prestigieuze EyesOn Design Award. Al met al niet heel verrassend en vooral heel leuk nieuws dat het merk officieel besloten heeft om de Lexus LC Convertible te produceren.

Een prototype van het productiemodel kwam al in actie tijdens de heuvelklim op het befaamde Goodwood Festival of Speed van 4 t/m 7 juli. Deze LC Convertible is nog gecamoufleerd, maar geeft een goed idee van hoe het uiteindelijk productiemodel er uit zal komen te zien en misschien nog wel belangrijker; de prestaties die we kunnen verwachten. Professionele autocoureur Nick Cassidy, die momenteel met een LC Coupé succesvol meedoet aan het Japanse Super GT-kampioenschap in de GT500-klasse, zat tijdens deze heuvelklim achter het stuur.

Prestaties

Een prototype van het productiemodel kwam al in actie tijdens de heuvelklim op het befaamde Goodwood Festival of Speed van 4 t/m 7 juli. Deze LC Convertible is nog gecamoufleerd, maar geeft een goed idee van hoe het uiteindelijk productiemodel er uit zal komen te zien en misschien nog wel belangrijker; de prestaties die we kunnen verwachten. Professionele autocoureur Nick Cassidy, die momenteel met een LC Coupé succesvol meedoet aan het Japanse Super GT-kampioenschap in de GT500-klasse, zat tijdens deze heuvelklim achter het stuur.

Lees ook:  Next level elektrisch rijden met de nieuwe Peugeot E-3008

Nog even geduld

De LC familie is binnenkort weer een stukje groter met de komst van de LC Convertible. Voor nu bestaat deze nog uit de luxe coupés LC 500h en de LC500. In aanloop naar de marktintroductie zal Lexus meer specificaties van de LC Convertible bekend maken.

Comments

comments

More from Isabeau Kamphuis
Jaguar x Armin van Buuren: Revolution
In September kregen we nog de kans om the princess of pop...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *