Door deze nieuwe functie van Apple verstuur je nooit meer berichten tijdens autorijden

do not disturb while driving

Eerlijk, stuur jij wel eens een whatsappje tijdens het autorijden? Vind je het lastig om je telefoon onderweg met rust te laten? Binnenkort maakt Apple korte metten met dit gevaarlijke rijgedrag. Er komt namelijk een iPhone-functie die inkomende berichten blokkeert als je aan het rijden bent!

Op het moment dat je toe bent aan een nieuwe update van Apple (iOS 11) kun je de functie: ‘Do No Disturb While Driving’ downloaden. Wanneer je met de auto rijdt werkt het direct al, zelfs als je je smartphone hebt verbonden met Bluetooth.

Wat mis je allemaal? Wanneer de ‘Do No Disturb While Driving-functie’ aanstaat mis je alle meldingen van inkomende berichtjes, ook van Facebook en Instagram. Maar ook oproepen en meldingen van andere updates worden geblokkeerd op je telefoon. Daarnaast is iPhone vergrendeld, zodat je zelf ook geen Whatsappjes kan versturen.  Door aan te geven dat je passagier bent of in de trein zit kun je de functie negeren. Wil je wel door je partner of ouders gebeld worden tijdens het rijden? Dan kun je hem of haar op de urgentielijst plaatsen. En mensen die jou tevergeefs proberen te bereiken krijgen via sms een melding dat je veilig aan het cruisen bent. Gelukkig werkt je navigatie wel gewoon (pfieuw)!

Ga jij de nieuwe functie installeren?

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
Written By
More from femmefrontaal
Bentley experience lounge: wel of niet crashen?
Bentley opende een eigen lounge in het Conservatorium hotel hier in Amsterdam....
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *