Mannen vs. vrouwen: wie krijgt er nou echt meer boetes?

boetes

“It’s a man’s world” is wat ons betreft niet waar. Het is 2017 en het draait allemaal om gelijkheid, los van je religie, seksualiteit of geslacht. En dat laatste blijkt ook hartstikke waar als het gaat om boetes rijden, want ladies: wij krijgen er dus evenveel als de mannen.

Nou ja, bijna dan. Het verschil is nihil want met een jaarlijks gemiddelde van 1.8 boetes voor de mannen en 1,6 boetes voor de vrouwen valt er op dit gebied nog maar weinig onderscheidt in te maken. Wel belangrijk om te vermelden; bij dit onderzoek zijn ruimschoots meer mannen gemeten dan vrouwen. Deze cijfers zijn namelijk gebaseerd op 23.933 mannelijke n 5.048 vrouwelijke leaserijders van ALD Automotive. Wat denken jullie, zullen de resultaten afwijken als we deze twee groepen gelijk maken of zal er dan (ongeveer) hetzelfde uitkomen?

Wel grappig om te zien is dat de meeste boetes die op onze mat vallen te maken hebben met te hard rijden of parkeren, waar krijg jij vooral boetes voor? Of krijg je deze nooit? Let us know!

Foto header: Raymond Zonneveld

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Uitvaartservice voor auto’s, iets voor jouw oude barrel?

Auto overleden? Bespreek uw Uitritwensen met ons. Voor direct contact kunt u...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *