Nieuwe DS7 Crossback: De crème tussen de macaron

Heb je de nieuwe SUV van DS al ontdekt? Rowan ontdekte deze beauty deze week in Naarden tijdens een sjiek Frans ontbijt in Naarden.

Daar vond deze week de premiere plaats van de nieuwe DS7 Crossback!

Het toffe aan de DS7 is dat het model ontworpen is door een Nederlandse designer: Ivo Groen. Hij heeft zich laten inspireren door de concept car van DS en heeft veel aspecten hiervan al doorgevoerd in de DS7. De DS7 La Premiere is het neusje van de zalm, of in dit geval de crème tussen de macaron. Elk onderdeel is afgewerkt met Franse elegantie

De klerenkast van de nieuwe DS7 Crossback is verdeeld in vijf Franse thema’s: Bastille, Rivoli, Faubourg en Opéra. Als eerbetoon aan Parijs, waar de DS ooit is geboren. Alle vijf thema’s hebben hun eigen kleurstelling. Can’t wait to meet them!
We zien verder een DS zoals een DS hoort te zijn: veel design, flair en chroom. Ook aan de binnenkant is het smullen. Het interieur ziet er prachtig gestyled uit en de gadgets zijn helemaal bij te tijd met twee 12 inch schermen. Eentje voor het navigatie- en mediasysteem en eentje voor alle overige informatie.
Omdat het een heuse SUV is, is hij aan de grote kant, voor Nederlandse begrippen dan. In totaal meet hij 4,57 meter lang, 1,62 meter hoog en 1,89 meter breed.  Hij wordt geleverd met drie benzinemotoren en twee diesels. In 2019 staat er zelfs nog een zelfs een plug-in hybride.

Wat mag hij kosten? De elegante DS7 Crossback La Première is in Nederland leverbaar vanaf € 61.600,- incl. BTW voor de 2.0 BlueHDi 180 S&S EAT8, de 1.6 THP 225 S&S EAT8 vanaf € 63.100,- incl. BTW.

Lees ook:  Wil je weten: dit zijn de kandidaten voor WWCOTY 2024 

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Duurtest review Peugeot 308 GT: our daily drive
Maar liefst drie maanden stond de 308 GT bij de redactie op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *