Vakantiefiles op Zwarte Zaterdag: zo ontloop je ze

Zwarte Zaterdag

Als je fan bent van autovakanties naar populaire Europese bestemmingen zoals Frankrijk of Duitsland dan ben je waarschijnlijk wel bekend met het fenomeen: Zwarte Zaterdag. Op zaterdagen in juli en augustus staan er namelijk geheid kilometers lange files. De beste manier om dikke vertraging te voorkomen, is door autorijden op deze dagen te vermijden. Daarom hebben wij voor jou een overzicht gemaakt met de drukste momenten op de weg van de meest populaire vakantielanden. Want, minder tijd in de file betekent meer tijd op het strand!

Frankrijk

Het Zwarte-Zaterdagen-fenomeen is vooral de vrees van vakantiegangers in Frankrijk. Het beste wat je kunt doen tijdens deze zomermaanden is de snelweg vermijden op zaterdagen. De meeste files en vertragingen worden verwacht voor zaterdag 29 juli en zaterdag 5 augustus. Met name op de A10 Parijs-Bordeaux-Spaanse grens en op de A7/A9 Lyon-Orange-Spaanse grens worden files verwacht waar ieder vakantieganger nachtmerries van krijgt.

Duitsland

Ook de Duitse snelwegen kennen hun zwarte momenten. De periode van half juli tot en met half augustus kent de drukste weekenden bij onze oosterburen. Maar ook op andere dagen zijn files van 50 kilometer helaas ganz normaal. De beste dagen om een roadtrip te maken door Duitsland blijken de donderdag en zondag.

Italië

Je kunt de pizza’s en pasta’s dan misschien al ruiken, als je in het weekend van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 6 augustus in de auto stapt dan kan het nog wel eens langer duren voordat je aan tafel zit! Maar ook voor de andere weekenden in augustus wordt gewaarschuwd voor langere files en meer drukte op de weg.

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

Zwitserland

Voor Zwitserland is het weekend van 28 juli tot en met 31 juli geen goed moment om in de auto te stappen als je vertraging wilt voorkomen. Hier wordt zelfs geadviseerd om maandag 31 juli ook nog even over te slaan.

Oostenrijk

Ook Oostenrijk lijk steeds populairder te worden en kent zijn eigen chaos weekenden. Tijdens de laatste twee weekenden van juli en ALLE weekenden van augustus doe je jezelf een plezier door niet in de auto te stappen.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Jaguar E-type Zero: ’s werelds mooiste auto wordt elektrisch!
Really, waarom zou je elektrisch willen rijden in een wonderschone Jaguar E-type?...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *