Bucketlist: Ibiza ontdekken met een lelijke eend

Ibiza, toch wel het vakantie-eiland voor luxepoppetjes. Fine dining, idyllische stranden, grootse feesten en goddelijke cocktails. Dan kun je zo nu en dan behoefte hebben aan iets nostalgisch, iets spartaans: aan rijden op Ibiza in een klassieke 2CV! Een mintgroene, want dat is de huisstijlkleur van FemmeFrontaal.

Officieel zeg je: deux chevaux. De naam ‘Lelijk eendje’ in Nederland en Geit in België zijn geuzennamen voor dit lieve autootje.  2CV staat voor maar liefst twee paardenkracht en is destijds gebouwd om twee boeren met 50 kilogram aardappelen of een vat met 50 liter wijn te vervoeren.  Op Ibiza mocht de 2CV alleen mij, mijn vriend en een strandlakens te vervoeren.

Met in het achterhoofd de uitleg van Ducks United (zij verhuren 2CV’s op het eiland) over rijden in een Eend: “rem niet te vaak, gebruik de handrem zo min mogelijk, rij niet in de eerste versnelling”, plof ik op het bankje voor en installeer ik mij achter het ouderwetse stuur. Hallo versnellingspook, jij bent bijzonder.  Alles is anders in een lelijke eend. Een supercar rijden is echt peanuts vergeleken met dit. De achteruit van een 2CV zit links voor (op de plek waar in nieuwe auto’s de eerste versnelling zit), de eerste versnelling zit links achter, de tweede midden voor, de derde midden achter en de vierde rechts voor. Koppie erbij dus!

Met een bezweet koppie van de inspanning én 35 graden op mijn bolletje (zonder airco maar met een open dak) heb ik na een uurtje de smaak van ‘rijden zoals rijden ooit bedoeld is geweest’ te pakken en kan ik een beetje genieten van het uitzicht en de mooie plekken op Ibiza. De afstanden op Ibiza zijn te overzien, meer dan 80 a 100 km per dag rij er niet. Hier een paar tips om in je Duck naar toe rijden. Maar geniet vooral van het rijden zelf: als je de slag te pakken hebt, is het zo leuk. En bekijks trek je er sowieso mee!

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

Stranden

Cala de San Vicente
Een kleine badplaats in het noordoosten van Ibiza. In het hoogseizoen heb je hier nog ruimte om je handdoekje neer te leggen. Vanaf het zandstrand heb je een prachtig uitzicht over het helderblauwe zeewater en de baai.

Cala Xucia
Dit strandje ligt in een kleine baai, het meest rustige en ongerepte strand dat ik heb ontdekt. Het zeewater is er kraakhelder en als je zelf een ligbedje meeneemt (op grote kiezels ligt niet lekker) kun je hier prima een middagje slapen.

Cala Tarrida
Wij kwamen er per ongeluk terecht. Cala Tarrida is een fotogenieke baai in het zuiden. In het laagseizoen dan. In het hoogseizoen zit je nog net niet op het handdoekje van je buurman. Nice to know: de sjieke hut van Wes en Yo zit hier ook op een prachtig uitkijkpunt.

Eten

Gare du Nord in San Joan
Voor een fine dining blijf ik graag in het noorden. En dan het liefst in de accommodatie waar wij sliepen: Gare du Nord – tevens eigenaar van Ducks United.  Bij Gare du Nord konden we aanschuiven voor een heerlijk diner in de tuin. Het thema ‘Duck’ kunnen we ook aan tafel aanraden (knipoog).

Mezzanotte in Santa Eulalia
Op de mooie promenade in het dorpje Santa Eulalia vind je de beste Italiaan van het eiland. Met Italiaanse flair word je door de eigenaar en zijn gastheren en vrouwen ontvangen en geniet je van authentiek Italiaans eten met echt kwaliteitsproducten.

To Do

Hippiemarkt in San Joan
Mocht je on the road zijn op zondag in de zomer? Bezoek dan de hippiemarkt in San Joan-. Deze is echt anders dan alle andere markten op het eiland: knus en authentiek. Een kopje koffie doe je dan bij Los Otros (Nederlandse eigenaren) conceptstore in het dorp.

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

Ibiza stad
Ofwel, Eivissa. De hoofdstad van het eiland behoort met haar vele monumenten tot het Werelderfgoed. Het is even een klim om daarvan te genieten, maar de wijk Dalt Vila (letterlijk ‘hoge stad’) is het meest historische van de stad. Het is er bijna mediterraans wit, met schattige winkeltjes, restaurantjes, musea en uitkijkpunten over de stad.

Sint Antoni
Hou je van contrasten? Rij dan met je schattige Eend door Sint Antoni: dat is grotendeels een pretpark voor Britten. Honderden meters fastfood, live-muziek en karaoke, kermis en shotjesbars.

Santa Gertrudes
Prachtig mediteraans dorpje in het het middel van het eiland. Authentiek en zelfs in het hoogseizoen chill. Je vindt er prachtige terrassen en leuke boetiekjes.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Nieuwe Peugeot 308 GT: Ook voor haar
Aanhanger van rappe hatchbacks? FemmeFrontaal vloog met Peugeot mee naar Portugal om...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *