Friends of MX-5 wordt jouw nieuwe BFF

Tickets voor Tomorrowland, een reis naar de USA, een date met racelegende Johnny Herbert, fast laps op racecircuits: het kan allemaal van jou zijn. Waarom? Omdat je verliefd bent op de Mazda MX-5. Daarom.

De Mazda MX-5 is al 25 jaar dé signature auto van Mazda. Niet voor niets werd de nieuwe Mazda MX-5 dit jaar bekroond met de titel World Car of the Year, alsmede ‘Dreamcar of the Year’ in de Women’s World Car of the Year. Om haar fans te bedanken voor alle liefde, introduceert Mazda het internationale platform ‘Friends of MX-5’. Een platform bomvol wilde Mazda MX-5 avonturen! Moet je daarvoor een Mazda MX-5 bezitten? Nee, je hoeft hem niet te hebben, je moet alleen van hem houden. Om die vriendschap te testen reisde ik af naar Barcelona. Waarom zou je BFF willen worden met de pagina ‘Friends of MX-5’?
Friend of MX-5

1. Racen in de nieuwste Mazda MX-5 cupcar
Laten we beginnen met de meest ultieme beleving: racen in de Mazda MX-5 cuprace in de Verenigde Staten. Hoe dan? Deze beleving is alleen weggelegd voor diehard gamers. Met een prijs in het vooruitzicht die alleen haalbaar is als je koningin iRacing bent. iRacing is een online race simulator community. Met wereldwijd miljoenen aanhangers. Mazda heeft samen met iRacing een kick ass racegame ontwikkeld en ze nodigen iedere gamer uit de Mazda MX-5 iRacing strijd aan te gaan. De drie winnaars van de internationale iRacing Mazda MX-5 game mogen met de nieuwe Mazda MX-5 cupcar racen op het magische circuit in Laguna Seca in Amerika! Helaas, daar gaat mijn droom, want tijdens de iRacing game ben ik zeker drie keer met de cupcar gecrasht. Auw.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Gelukkig mag ik alvast wel ervaren hoe is het om in real life in een spiksplinternieuwe Mazda MX-5 cupcar te racen. Whoop whoop! Een paar rondjes vol gas helemaal in mijn eentje (genieten!) en één fast lap met Formule1 legend en Le Mans winnaar Johnny Herbert. De in winnaar van Le Mans reed in 1991 in de 787B van Mazda. Een unieke kans. Want hoe vaak ontmoet je een oud F1 coureur en krijg je de kans om in de nieuwe Mazda MX-5 cupcar te racen? Niet. Dit zijn namelijk Amerikaanse Mazda MX-5 cupcars – met een vanaf prijs van 53K dollar. Met minder gewicht, dikke rolkooi, gestript interieur, nieuwe wielen en een body kit waar je U tegen zegt. Kortom: de 2016 Mazda MX-5 cupcar is één en al RACINGFUN. Scherp, snel en verslavend!

Friend of MX-5
Friends of MX-5

2. Op naar Tomorrowland in België
Kijk, dat is nou een beleving die voor een brede groep MX-5 lovers interessant is. Mazda is namelijk sponsor van Tomorrowland in België. En als vriend van Mazda MX-5 kun je dus kans maken op +1 kaartjes naar Tomorrowland 2016.

3. Op naar grote internationale autoshows
De internationale autoshow in New York bezoeken is zelfs een grote wens van ons. Vorige maand nam Mazda, als voorproefje op het platform ‘Friends of Mazda MX-5’, al vrienden mee naar de internationale autoshow. Wellicht ben jij er de volgende keer bij!

4. Meet & greet met het team achter de Mazda MX-5
Altijd al willen weten wie er achter het ontwerp van de nieuwe Mazda MX-5 zit? Of welke nerd zit heeft verdiept in alle technische details van de cupcar? Ben je vriend van de Mazda MX-5 dan kan het maar zo zijn dat Mazda je uitnodigt voor een Q & A-sessie met het team achter de iconische Mazda MX-5.
Friends of MX-5 track
Welke voordeeltjes het platform ‘Friends of Mazda MX-5 nog meer oplevert? Geen idee, maar we laten ons graag verrassen. Zit er verder nog een addertje onder het gras? Nope, want alle belevingen die Mazda haar fans aanbiedt zijn gratis. Wat moet je doen om vriend te worden van ‘Friends of Mazda MX-5’? Gewoon lid worden van de Facebookpagina: ‘Friends of Mazda MX-5’. That’s it!  Zie ik je straks op het circuit van Laguna Seca in California of dansen we samen op Tomorrowland?

Een rij-impressie met de nieuwe Mazda MX-5 lees je hier!

Lees ook:  Lotus Eletre S: vorstelijk vertoeven

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Finnano Fenno: creatief met oude auto’s
Hoe fotogeniek en inspirerend klassieke auto's zijn laat de Italiaanse ontwerper Carlo...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *