Volvo XC90 winnaar Women’s World Car of the Year 2015

WE HAVE A WINNER!! De Volvo XC90 is gekozen tot Women’s World Car of the Year 2015!  De XC90 won ook in de categorie SUV/crossover. De Mazda MX-5 is uitgeroepen tot Dream Car of the Year.

Alle winnaars van de Women’s World Car of the Year 2015 per categorie op een rij:
– SUV/Crossover: Volvo XC90
– Dream car: Mazda MX-5
– Luxury car: Mercedes S-Klasse
– Family car: Renault Espace
– Green car: BMW i8
– Performance car: Mercedes-AMG GT
– Budget car: Scion IB / Toyota Auris

VolvoXC90-2015-FemmeFrontaal2
Winner Women’s World Car of the Year – Volvo XC90

De tweede generatie middelgrote crossover SUV werd gelanceerd in augustus 2014, en markeerde het begin van een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van Volvo. Volvo Cars President & CEO Håkan Samuelsson, is enthousiast over over het eindoordeel van de jury:
“Met de XC90, is Volvo gestart met een herlancering van het merk. Deze award is het bewijs dat we erin geslaagd zijn een aantrekkelijke Volvo XC90 te maken bij een zeer belangrijke doelgroep. Uiteraard zowel vereerd en blij”

new-mazda-mx5-voor-femmefrontaal
Mazda MX-5 | winner category – Dream Car of the Year – Women’s World Car of the Year

Dat een droomauto niet altijd onbereikbaar hoeft te zijn, bewijst Mazda. De Mazda MX-5 won in deze categorie het van alle luxe- en sport auto’s.

Jury
De 22 koppige jury afkomstig uit 15 landen baseert haar oordeel op 5 eigenschappen: techniek, uitstraling, comfort, opslag en value for money. Eigenschappen die door vrouwelijke autokopers wereldwijd als belangrijk worden gevonden. De ultieme winnaar is de auto die in zijn categorie winnaar is en van alle genomineerde auto’s de meeste punten heeft verzameld. Namens Nederland zit Odiel Mennink, oprichter en testredacteur van FemmeFrontaal.nl, de nummer 1 website voor de vrouwelijke kijk op auto’s, in de internationale jury en de management committee.

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

De juryleden leverden een eigen shortlijst in van 2015-modellen. Deze lijst is door de organisatie van de verkiezing, onder leiding van Sandy Myhre (Nieuw Zeeland), teruggebracht tot een shortlist van vijf toppers per categorie. Op deze finale shortlist hebben de juryleden vervolgens in elke categorie gestemd op een winnaar. Alle punten bij elkaar opgeteld heeft geleid tot de officiële winnaar, de Volvo XC90. De stemmen worden gecontroleerd door internationale accountancy bedrijf, Grant Thornton Nieuw-Zeeland.

Winner category 'Performance car': Mercedes-AMG GT
Winner category ‘Performance car’: Mercedes-AMG GT

Volg www.femmefrontaal.nl ook op Facebook voor het laatste Women’s World Car of the Year nieuws!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mitsubishi Outlander PHEV: drie doldwaze maanden
Elke persconferentie van een automerk start met een lijst successtories , zoals:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *