Mercedes-Benz S Klasse winnaar Women’s World Car of the Year 2014

Amsterdam, 1 december 2014 - De Mercedes-Benz S-klasse is gekozen tot ‘Women’s World Car of the Year 2014’. In deze wereldwijde verkiezing heeft Mercedes finalisten verslagen zoals de Tesla Model S en Range Rover Sport. De Jaguar F-TYP Coupé is uitgeroepen tot ‘Dream car’!

De Mercedes-Benz S-klasse is gekozen tot  ‘Women’s World Car of the Year 2014’. In deze wereldwijde verkiezing heeft Mercedes finalisten verslagen zoals de Tesla Model S en Range Rover Sport. De Jaguar F-TYPE Coupé is uitgeroepen tot ‘dream car’.

De winnaars per categorie:
– Luxury car: Mercedes-Benz S-Klasse
– Family car: Audi A3 Limousine
– SUV: Range Rover Sport
– Green car: Tesla Model S
– Sports car: Audi S3
– Budget car: Honda Jazz/Fit
– Dream car: Jaguar F-TYPE Coupé

Jaguar FTPE achterkant

De eenentwintig koppige jury afkomstig uit 15 landen baseert haar oordeel op tien eigenschappen waaronder: design en functionaliteit, stijl en uitstraling, comfort, opbergruimte, invloed op milieu en rijeigenschappen. Andere belangrijke factoren zoals de ‘wow-factor, sex appeal en prijs-kwaliteitverhouding maken ook onderdeel uit van de beoordeling. Eigenschappen die door vrouwelijke autokopers als belangrijk worden gevonden. De ultieme winnaar is de auto die in zijn categorie winnaar is en van alle genomineerde auto’s de meeste punten heeft verzameld.
Namens Nederland zit Odiel Mennink, oprichter en testredacteur van FemmeFrontaal.nl (de website voor de vrouwelijke kijk op auto’s) in de internationale jury.

De juryleden leverden een eigen lijst van 2014-modellen in die ze hebben gereden. Deze lijst is door de organisatoren van de verkiezing, onder leiding van Sandy Myhre (Nieuw Zeeland), teruggebracht tot een shortlist van vijf finalisten voor elke categorie. Op deze finale shortlist hebben de juryleden vervolgens in elke categorie gestemd op een winnaar. Alle punten bij elkaar opgeteld heeft geleid tot de officiële winnaar, de Mercedes-Benz S-Klasse.
Slechts een tiende van een punt gescheiden van de S-Klasse was de Audi A8. De top drie auto’s over het algemeen waren de Mercedes-Benz S-Klasse, Audi A8 en de Tesla Model S, in die volgorde.
De juryleden werd ook gevraagd hun droomauto te nomineren. Wat als je alle geld van de wereld bezat, welke auto zou je dan kopen? De Jaguar F-TYPE Coupé is dit jaar als ultieme droomauto uit de bus gekomen.

Lees ook:  Vastberaden op het ijs met de Volvo EX30

Sandy Myhre, oprichter van Women’s World Car of the Year: “De winnende merken kunnen met recht trots zijn op hun prestatie zijn, want het is erg moeilijk om op de shortlist te komen én om een categorie te winnen, laat staan de hoogste prijs.”
De winnaar werd officieel bekend gemaakt via youtube. Bekijk hier de uitzending waarin Sandy Myhre de overall winnaar en categorie-winnaars bekent maakt:

Volg www.femmefrontaal.nl ook op Facebook voor het laatste Women’s World Car of the Year nieuws!

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Whoop! Een nieuwe James Corden en Justin Bieber, the post-Grammy-drive
Nu heb je een goede reden om te stoppen met je saaie...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *