Een auto online aanschaffen: durf jij het aan?

Stap jij ook met tegenzin een showroom binnen? Je bent niet de enige. Veel vrouwen (maar ook mannen) zeggen ontevreden te zijn over hun verkoopervaring bij een autodealer. Nog een kopje koffie? Wat als dat niet meer hoeft? Je een nieuwe auto gewoon online kan kopen en thuis passen? Net zoals je je jeans, jurken, sneakers of pumps online aanschaft?

Halleluja!

Zelf geloof ik al lang niet meer in showrooms. Het is kost mij te veel tijd, energie en een bad-coffee-experience. Met een flatwhite achter mijn laptop rustig snuffelen naar een andere auto is veel relaxter! En daar denken meer vrouwen zo over. Neem Bynco, mét veel vrouwelijke klanten, een online platform waar je jong gebruikte auto’s tot 50.000 euro kan kopen. De Renault Captur en Volkwagen Polo zijn het meest populair bij vrouwen op de online autoverkoopsite. Maar ik vind er ook jonge MINI’s en BMW 1 series.

Try before you buy

Dit autoplatform, met heldere uitleg van specificaties, is echt zegen in een wereld vol ingewikkeld jargon en onbetrouwbare verhalen over de historie van een auto. En wat ik persoonlijk echt een pluspunt vind is dat je de auto 14 dagen mag testen na de aankoop. Je hebt niet slechts een uurtje om te bepalen of dit jouw nieuwe liefde wordt, maar je neemt écht de tijd om te bonden met je aankomende vierwieler. Niet blij met je Captur? Toch liever een schattige MINI voor de deur? Ook dat kan. En als je razendsnel een nieuwe vierwieler nodig hebt, dan hoef je daar geen week op te wachten. Binnen twee werkdagen kan de auto (technische gekeurd en al) bij je thuis afgeleverd worden.

Lees ook:  Meer auto-inbraken in de winter: zo verminder je het risico

Handje-klapje over de prijs doe je ook niet online want de prijs ligt al een stukje lager dan bij de dealer die de huur van de showroom, zijn stropdas en nog meer onzin in de verkoopprijs berekend. De prijs is de prijs. Hoppa, dat is pas service waar geen espresso van een Italiaanse dealer tegenop kan. Zou jij het aandurven?

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
9x lelijke eentjes op wielen
We hebben het regelmatig over nieuwe ontwikkelingen in autodesign en hoe sommige...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *