Toe aan een nieuwe auto. Hoe neem je waardig afscheid van je oude auto?

verkoop auto

De gelukkige autobezitter denkt er liever niet aan, maar ontkomt er evenmin aan. De verkoop van je geliefde vierwieler. Hoe langer je de auto in bezit hebt, des te meer emotionele waarde hecht je aan je auto. Logisch natuurlijk, wanneer je wagen je nooit in de steek laat terwijl je misschien van baan, huis en/of partner wisselt. Iedereen kent tenslotte wel iemand wiens auto een naam heeft. Volgens onderzoek van Marktplaats is de verkoop van de auto een emotionele onderneming, 47% van de ondervraagden zegt wel eens spijt te hebben van de verkoop van de auto.

Daarom voorzien we je graag van advies om je auto een waardig afscheid te geven.

  1. Het begint bij ontkenning. “Hij kan nog wel een jaar mee”, “hij komt de keuring nog wel zonder problemen door”. We hebben allemaal wel smoesjes paraat om de auto die we liefhebben zo lang mogelijk te houden, maar je doet er verstandig aan de waarde van je auto nauwlettend in de gaten te houden. De plaaggeest der afschrijving slaat namelijk onverbiddelijk toe, terwijl jaarlijks onderhoud en de APK er ook niet goedkoper op worden.
  2. Nu komt voor veel mensen het meest frustrerende gedeelte. Een verkoopkanaal kiezen. Te beginnen bij de waarde van je auto. Wat is hij eigenlijk nog waard? Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig een kenteken check doen bij bijvoorbeeld Wijkopenautos.nl voor een indicatie van de verkoopprijs. Met dit bedrag in je achterhoofd (en een onderhandelingsmarge natuurlijk) ga je de uitdaging aan. De concurrentie op Marktplaats vandaag de dag is hevig, zeker wanneer jouw auto concurreert met talloze dealers die het platform als online showroom gebruiken. Tegelijkertijd zijn het dezelfde dealers die geen duimbreed toegeven als je wilt inruilen.
  3. Ondernemend en opportunistisch als we zijn gaan we de onderhandelingen in. Wetende dat je trouwe vierwieler in goede handen is maakt afscheid nemen natuurlijk een stuk makkelijker. Laat het sentiment dan ook vloeien in de advertentie. Dit geeft aan dat de auto altijd met veel zorg is behandeld, wat de prijs ook ten goede komt. Ook heb je meer kans dat je een serieuze koper vindt die de auto met dezelfde zorg en liefde over wilt nemen, wat de onderhandelingsfase ook minder zuur maakt.
  4. Net voordat de auto is verkocht, is het tijd voor het traditionele laatste ritje. Een ceremoniële uitvaart. De laatste keer naar je werk, de supermarkt, of doe eens gek en ga voor een laatste uitstapje naar zee bijvoorbeeld! Eenmaal verkocht is er geen weg meer terug, dus wordt het tijd om vooruit te kijken. Naar de nieuwe auto. Deze moet zichzelf nog bewijzen, maar als je je auto nieuwe koopt met hetzelfde gevoel als je voor je oude auto had, ga je vast nog een mooie tijd tegemoet.
  5. In de laatste fase van het afscheid van je oude auto accepteer je dat de nieuwe auto nog niet zoveel karakter heeft als de oude. Maar dat heeft simpelweg tijd nodig. Wat zeker is, is dat er nog genoeg avontuur in het verschiet ligt, dat je er geen spijt van hebt én je voorlopig niet meer hoeft te ontkennen dat het tijd is om jezelf opnieuw door het hele proces te sleuren.
Lees ook:  Airbag Anekdotes: “Gas! Vluchtstrook! Flitste het door mijn hoofd. Een enorme klap volgde”

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Frank WINNAAR WEEKENDJE RIJDEN IN EEN MAZDA MX-5!
Een man als winnaar? Ja, dat kan ook bij ons. Mazda Motor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *