10 weetjes over de nieuwe MINI Cooper cabrio

Say hi to the new MINI Cooper cabrio! Oké, deze willen we. Maar echt. Wat kun je verwachten van de nieuwe MINI Cooper cabrio? Tien weetjes over de newborn MINI Cooper cabrio:

1. Designed in Germany. Inspired by the British. Made in Holland. De nieuwe MINI Cooper cabrio wordt in Born (dat ligt helemaal in het zuiden van ons land) gebouwd. Ook de huidige MINI driedeurs wordt daar geproduceerd.

2. De nieuwe MINI Cooper cabrio is een stukje ruimer dan zijn oudere broertje en biedt nu écht plek voor vier personen. De exacte specs: hij is 98 mm langer, 44 mm breder en 7 mm hoger dan voorheen.

nieuwe-MINI-Cooper-cabrio-open

3. De MINI Cooper cabrio is momenteel de enige premium cabriolet in het kleine autootjes segment. Peugeot is onder meer al gestopt met de productie van compacte cabriolets.

4. De nieuwe MINI Cabrio is straks verkrijgbaar in drie motorvarianten.
-> MINI Cooper Cabrio: 1,5 liter driecilinder – 136 pk met een theoretisch verbruik van 4,9 l/100 km en een CO2-emissie van 114 g/km.
-> MINI Cooper S cabrio: 2,0-liter viercilinder – 192 pk met een theoretisch verbruik van 5,6 l/100 km en een CO2-emissie van 131 g/km.
-> MINI Cooper D Cabrio: 1,5-liter driecilinder – 116 pk met een theoretisch verbruik van 3,8 l/100 km en een CO2-emissie van 100 g/km.

nieuwe-MINI-Cooper-cabrio-interieur

5. De speciale MINI Cooper cabrio ‘Yours‘ versie heeft een gave softtop met het patroon van de Britse vlag, Union Jack, als optie. De softtop is verder, heel praktisch, volledig elektrisch bedienbaar en is een stukje geluiddichter dan de vorige versie.

Lees ook:  Lexus LBX: de kleinste die de grootste moet worden

6. De carrosserie van de MINI Cabrio is verstevigd en de set-up van het onderstel is aangepast om de voor MINI kenmerkende, kartachtige wegligging te realiseren.

nieuwe-MINI-Cooper-cabrio-softtop

7. De MINI Cooper cabrio is standaard uitgerust met snelheidsafhankelijke stuurbekrachtiging en Dynamic Stability Control (DSC) inclusief Dynamic Traction Control (DTC) en Electronic Differential Lock Control (EDLC) zijn standaard. De MINI Cooper S Cabrio komt met Performance Control, Dynamic Damper Control en een sportonderstel.

nieuwe-MINI-Cooper-cabrio-dicht

8. Always open rijden in de nieuwe MINI cabrio kan vanaf €24.990.

9. De productie start al in november en in maart, wanneer het ideale voorjaarsweer voor de deur staat, staan de eerste exemplaren bij de dealer. Wat een timing!

10. Lees hier alle rijtesten met de MINI Cooper:
Nieuwe MINI Cooper driedeurs
Nieuwe MINI Cooper S vijfdeurs
Nieuwe MINI JCW
MINI Cooper roadster

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Hallo nieuwe droomauto: Aston Martin Vanquish Zagato!
Heeft iemand nog een nier of milt nodig? Deze beauty MOETEN we hebben:...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *