Mini Cooper S Roadster: Cafeïne-shot

De Mini Cooper S Roadster: hét oppeppende alternatief voor het verslavende kopje koffie in de vroege ochtend! Al bij het starten van de grommende motor stimuleert hij je hartslag en maakt hij je terstond het vrolijkste meisje op de weg. De maandag kan nu al niet meer stuk!

FemmeFrontaal Awesomeness

8 Comfort
9 Drive
9 High Heels proof
9 Flirt factor
8 Value for money
8.6

De Mini Cooper S Roadster: hét oppeppende alternatief voor het verslavende kopje koffie in de vroege ochtend! Al bij het starten van de grommende motor stimuleert hij je hartslag en maakt hij je terstond het vrolijkste meisje op de weg. De maandagmorgen kan nu al niet meer stuk!

Bij het versnellen van de auto lijkt het alsof je midden in een online car game zit. Rap, snel en wendbaar is de Roadster. Het ideale ‘gooi en smijt’-wagentje. Als een samoerai zwaard snijdt hij door het verkeer. Geen enkele uitdaging gaat hij uit de weg. Smalle dijkjes, drassige weilanden, hobbelige bosweggetjes of een snelle sprint op de A1. Een ding is duidelijk: je kunt uren per dag besteden aan je eigen Mini-game op het real life asfalt.
De Roadster wordt geleverd met 6-versnellingen, een heuse turbodrukmeter en een kickstart. Stille Willy is hij niet. Het handmatige bedienbare cabrioletdakje kraakt en piept her en der tijdens het rijden en de motor produceert in zijn meest sportieve stand een vriendelijk doch brullend geluid, voor het ultieme retro-gevoel. Je zit dan ook een paar centimeters van het asfalt vandaan. Het geluid van rollende banden op het asfalt en bescheiden scheetjes uit de knalpijp geven je het gevoel alsof je rijdt zoals rijden ooit bedoelt is geweest. Rauw en in contact met moeder aarde.

MINI Cooper roadster_rijdend

Het van oorsprong Britse merk besteedt in tegenstelling tot veel andere automerken verrassend veel aandacht aan afwerking, kwaliteit en details. Het innerlijk en uiterlijk van het karretje doen denken aan de sfeer van een jaren vijftig film mashed up met alle weelde en gemak uit 2012. Denk aan de stoere rock & roll look van Elvis en de verleidelijke pin-up style van Marilyn Monroe. Sexy en stoer tegelijk. Ontwerpers hebben de zetels in deze test Roadster een strakke cognac kleurige baseball-look gegeven. Ze vormen zich als een gegoten lederen jasje om je lichaam. Het controlecentrum in de cabine straalt een en al elegantie uit met fashionwaardige gadgets en mooi afgewerkte chromen knopjes en meters uit vervlogen tijden. Opvallend bij iedere Mini: een snelheidsmeter die lijkt op een heuse stationsklok gesitueerd in het midden van het dashboard. Niet praktisch want je kijkt veel naar rechts en dat leidt af. Wel prachtig! De navigatie en alle andere media vind je in het midden van de stationsklok. We like.
Je hoeft niet per se licht te reizen. Het achterste compartiment in deze vierwieler, de kofferbak, is namelijk verrassend ruim. Mini weet dat je een gat in de hand hebt – anders had je geen Mini – en gunt je als een ware gentleman jouw uitstapjes naar de meest knusse winkeltjes in ‘t Gooi.

Lees ook:  BMW i5: kan de nieuwe Fünfer als EV haar reputatie waarmaken?

MINI Cooper roadster_stuur

Van de reguliere Mini rijden er inmiddels veel rond, niemand kijkt er meer van op. De Roadster-versie van de Mini blijkt gelukkig weer een echte headturner. Dames besnuffelen de auto als hij even niet rijdt en kijken hem verlangend na alsof ze net een glimp hebben opgevangen van de Britse boyband One Direction. Het is liefde vanaf versnelling één.

MINI Cooper roadster_

Voor Mini geldt: Er zijn twee smaken, you love it or you hate it. En net als bij vrouwen, zijn ook twee Mini’s nooit gelijk. De kans dat een ander in precies dezelfde Mini rijdt als jij is klein. De snoezige looks van de vertrouwde Mini hebben plaatsgemaakt voor een kick ass-versie van de Mini, de Roadster. Wakker, stijlvoller gekleed en een stuk eigenwijzer.

Signature song
“Wake me up before you go-go
Don’t leave me hanging on like a yo-yo
Wake me up before you go-go
I don’t want to miss it when you hit that high
Wake me up before you go-go”
Wham, Wake Me Up Before You Go Go

Meer foto’s van fotograaf Marjolein Reman & de Mini Cooper S Roadster check hier!

MINI Cooper roadster_wielen

Nice to know
Mini is een way of life en ware Mini-liefhebbers geven daarom graag duizenden euro’s meer uit om een exemplaar te bemachtigen. De Mini Cooper S Roadster is zeker niet goedkoop voor een tweezitter van zijn omvang maar redelijk voor een sportwagen en je krijgt niet te vergeten Duitse degelijkheid onder de motorkap. Enige tegenvaller: het cabrioletdakje gaat niet elektrisch open en dicht. De FemmeFrontaal testauto was de Mini Cooper S Roadster: vanaf 32.500 euro verkrijgbaar exclusief ruim 6000 euro aan opties waaronder een John Cooper Works pakket. Dat laatste krikt het aantal pk’s van de Roadster op naar 192. Aangevuld met onder meer speciale remschijven, 18″ lichtmetalen wielen, sportstuur, lederen sportstoelen, verwarmde zetels en een coole race look. De testauto verbruikte ongeveer 1 liter op 13,3 km. Een eco-cijfer geven we het dan ook maar niet. Leuk! Bekijk ook de campagne van Mini: How you drive your coffee?

Lees ook:  PEUGEOT E-3008 (2024): met deze EV tik je straks de 700 km range wél aan

Comments

comments

More from Odiel Mennink
BMW Z4 roadster: Beauty and Brains
Wist je dat de winter de beste tijd om een cabriolet te...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *