Lekker stukje rijden? Nederland uit, Duitse Eifel in!

Zin om even echt lekker gas te geven? Om lekker te sturen, de teugels te laten vieren en de auto te gebruiken waarvoor hij bedoeld is? Rij dan heel snel Nederland uit! Want na een weekendje toeren over de stuurmanswegen van de Duitse Eifel werd mij weer eens pijnlijk duidelijk hoe lastig het lekker rijden in Nederland ons soms wordt gemaakt. Hoe Nederland is volgebouwd en de wegen volgestouwd.

“Autorijden in Nederland lijkt steeds meer een manier om van A naar B te komen, en steeds minder om te genieten van de vrijheid en je één te voelen met je auto.”

Ik heb in die 700 Duitse kilometers geen flitspaal gezien. En ik reed niet de ene bebouwde kom uit en de volgende weer in. Er waren geen 50 km-wegen waar je die snelheid misschien net even aantikt als je versnelt tussen de wegversmallingen en drempels in. Geen brede overzichtelijke wegen waar je zonder duidelijke reden maar 60 km/u mag rijden. Of snelwegen waar er geen zinnig woord te zeggen valt over de toegestane maximum snelheid. Snelwegen waar je 120 mag rijden, dan opeens nog maar 100 en een stukje verder weer 130 (tussen 19.00 en 07.00 uur althans), maar waar je die snelheden in de meeste gevallen toch niet haalt. Want rijden op de Nederlandse snelwegen is voornamelijk aansluiten in de stroom auto’s die zich traag door het oneindige laagland proberen voort te bewegen. Waar je, als je om je heen kijkt in de file, voornamelijk gefrustreerde of moedeloze medechauffeurs ziet. Autorijden in Nederland lijkt steeds meer een manier om van A naar B te komen, en steeds minder om te genieten van de vrijheid en je één te voelen met je auto.

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

Des te groter dus het contrast. Want op nog geen 3 uurtjes rijden (vanaf Apeldoorn) bevind je je in een hele andere wereld. Je rijdt door een prachtige heuvelachtige omgeving waar je niemand tot last bent. Als je op tijd de weg op gaat waan je je op momenten bijna alleen op de wereld als je stuurt over de op- en neergaande wegen. Echte stuurmanswegen! Hier is het rijden teruggebracht tot de essentie: Jij, je auto en de slingerende lege wegen voor je. Wauw! You gotta love this! Wie gaat er mee op roadtrip?

Bron header: Flickr – creative commons.

Comments

comments

Written By
More from Manon Pleiter
5 tips om de Formule 1-loze maanden door te komen!
Miste jij ook de Formule 1 dit weekend? En heb je geen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *