Even een frikandel, uh, auto uit de muur trekken!

Alibaba

Geloof het of niet, maar in China kan je volgend jaar een auto uit de muur trekken. Like what?! Het Chinese bedrijf Alibaba opent dan namelijk hun auto-automaat, in een poging om het kopen van een auto net zo makkelijk te maken als het kopen van een blikje fris. Of in ons geval: een frikadelletje.

Alibaba is echter niet het eerste bedrijf dat met het ‘vending machine’-concept aan de haal gaat. Autobedrijf Autobahn Motors opende vorig jaar hun futuristische, 15 verdiepingen tellende showroom in Singapore. Deze showroom werd ook wel ‘world’s largest luxury car vending machine’ genoemd.

Alibaba volgt in de voetsporen van Autobahn Motors en opent hun eigen auto-automaat. Potentiele kopers krijgen de kans om via hun smartphone door het aanbod te scrollen, een auto te selecteren, op de buy-button te klikken en tada! De auto naar keuze komt uit de verticale toren naar je toe.

Dit alles heeft, volgens Alibaba te maken met het feit dat de tijd van het online auto shoppen zijn intrede heeft gedaan. Dit nieuwe automotive retail model heeft als doel het kopen van auto’s net zo makkelijk te maken als het kopen van een blikje cola. Daarbij vermindert de automaat de kosten – van zowel als personeel – voor de onderneming en haakt het in op de groeiende vraag naar luxegoederen binnen de Chinese middenklasse.

Al met al, die frikandel uit de muur is verledentijd. De volgende keer een Ferrari! 😉

 

Comments

comments

Lees ook:  Buckle up met Lexus (en Beyoncé)
More from Rowan Peperkamp
In welke grote stad ben je het voordeligst uit met je autoverzekering?
Dat je een hogere premie betaalt voor je autoverzekering als je in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *