In cars we trust: de meest betrouwbare auto’s van 2017

meest betrouwbare auto's

Wanneer je een auto koopt is het meer dan normaal om 100% betrouwbaarheid te verwachten, zeker voor de eerste drie jaar. Maar je hoeft je er alleen maar bewust van te zijn dat automerken niet voor niets garanties geven, wil je je realiseren dat er zelfs met de meest nieuwe auto’s iets fout kan gaan.

Bij elk product, en zeker bij een complex product als een auto, doet zich weleens een situatie voor dat iets niet werkt zoals verwacht. Een internationale gids op auto-gebied om dit te voorkomen is J.D. Power. Een bedrijf dat gestart is om de stem van de consument te promoten en zo merken te helpen met het verbeteren van hun producten en services. J.D. Power is sindsdien een van de meest betrouwbare bronnen als het gaat om de betrouwbaarheid van auto’s.

Onder de vele enquêtes die J.D. Power heeft gehouden, is in dit geval de ‘Vehicle Dependability Study’ (VDS) het meest relevant. VDS meet de tevredenheid onder de eigenaren van 1 tot 3 jaar oude auto’s. De eigenaren vulden een enquête in waarbij betrouwbaarheidsissues geclassificeerd konden worden als ‘defects’ (iets werkt niet zoals bedoelt) of ‘design’ (iets werkt goed, maar voldoet niet aan de verwachtingen). Vervolgens wordt dit onderverdeeld in verschillende categorieën. Uit deze data heeft J.D. Power het aantal problemen per 100 voertuigen berekend, om zo een lijst samen te stellen van de meest betrouwbare fabrikanten. Hoe lager de score, hoe hoger de ranking.

En dan nu, de lijst meest betrouwbare auto’s:

  1. (gedeeld) Kia / (gedeeld) Volvo
  2. Skoda
  3. Suzuki
  4. Hyundai
  5. Toyota
  6. Vauxhall
  7. Peugeot
  8. Seat
  9. Mazda
  10. Nissan
  11. Volkswagen
  12. Mini
  13. Jaguar
  14. Mercedes-Benz
  15. Ford
  16. Honda
  17. Renault
  18. Mitsubishi
  19. Citroen
  20. Dacia
  21. Fiat
  22. Land Rover
  23. Audi
  24. BMW
Lees ook:  Fiat 600e: comeback kid

Wat opvalt is dat premium merken als BMW en Audi onderaan de lijst staan. Waardoor dit precies komt, is niet bekend. Maar het zou kunnen zijn dat men veel van deze merken verwacht. Daarbij is het natuurlijk belangrijk om in acht te nemen dat dit soort consumentenonderzoeken vrij te interpreteren zijn.

Comments

comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *