De 5 meest gestelde vragen over een autolening

autolenen

Wist je dat meer dan de helft van de nieuwe auto’s wordt gefinancierd? Heb jij je zinnen gezet op die nieuwe DS3, maar wil je niet je spaargeld aanbreken? Dan kan een autolening een uitkomst zijn. Wij geven antwoord op de vijf meest voorkomende vragen.

 1. Waar kan ik geld lenen voor een auto?

  Je kan kiezen uit de bank, kredietverstrekker, tussenpersoon en soms de autodealer zelf. Het voordeel bij een tussenpersoon is dat ze de beste aanbieding zoeken. Dit kost je overigens niets meer, dan wanneer je rechtstreeks naar de desbetreffende kredietverstrekker zou gaan.

 2. Waar krijg ik de laagste rente op mijn autolening?

  Wanneer je bij de dealer een lage rente krijgt, zitten daar waarschijnlijk ‘vervelende’ voorwaarden aan vast. Bijvoorbeeld een boete betalen wanneer je eerder wil aflossen.  Bij een Doorlopend Krediet is de rente variabel, deze kan dus omhoog en omlaag. Wil je zekerheid? Kies dan voor een Persoonlijke lening. De rente staat vast en je kan vaak boetevrij aflossen!

 3. Wat is het bedrag dat ik maximaal kan lenen?

  Dit kun je eenvoudig uitrekenen via deze tool!

 4. Kan ik beter voor een Doorlopend Krediet kiezen of een Persoonlijke Lening?

  Een Persoonlijke Lening wordt vaker gekozen voor een autolening dan een Doorlopend Krediet. Bij een Doorlopend Krediet kun je geld blijven opnemen tot een afgesproken bedrag.  Bij een Persoonlijke Lening kan dit niet. Zo houd je geen schuld over wanneer de auto geen waarde meer heeft.

 5. Wat is ‘verantwoord’ lenen?

  Zorg altijd dat de maandlasten van de lening in jouw financiële plaatje passen.  Daarnaast is het aflossen van de lening altijd een prioriteit.

  Foto header: Raymond Zonneveld.

  Dit artikel is een samenwerking met lenen.nl

Comments

comments

Lees ook:  Alfa Romeo 33 Stradale: a più bella!
Written By
More from femmefrontaal
Je bent nooit te oud om te leren: deze gewoontes in je auto kun je maar beter loslaten
Vanaf de zijlijn is het vrij eenvoudig om te mopperen op de...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *