Saoedische vrouwen mogen vanaf 2018 autorijden

saoedische vrouwen

Vrouwen in Saoedi-Arabië mogen vanaf 2018 zelf autorijden. Het koninkrijk was tot nu toe het enige land in de wereld waar vrouwen niet achter het stuur mochten. Al sinds de jaren 90 strijden vrouwenrechtenactivisten voor afschaffing van het officieuze rijverbod. En dat blijkt nu eindelijk zijn vruchten af te werpen.

Het goede nieuws, afkomstig van koning Salman himself, betekent volgens The New York Times nog niet dat vrouwen nu en masse in de auto stappen. Eerst moeten ze nog op rijles (wie gaat ze rijles geven?) en daarnaast moeten ze het officiële papiertje kunnen ontvangen. Ook moet de politie op straat getraind worden in het communiceren met vrouwen. Want behalve hun eigen familie is contact met een onbekende vrouw, zelfs voor een politieagent, niet normaal.

Comments

comments

Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg
Written By
More from femmefrontaal
Wie weten er meer over het verkeer: mannen of vrouwen?
Deze strijd moeten wij vrouwen helaas verliezen. Mannen scoren gemiddeld een 6,3...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *