Dikker dan de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo wordt het niet!

Een ellenlange naam heeft Porsches’ nieuwste telg, de Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo, en gigaveel pk’s! In het topmodel van de reeks werkt een 4,0-liter V8 samen met een elektromotor. Het resultaat is een verwend vermogen van 680 pk. Wow.

Groen doen

De Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo kan over een afstand van 49 km volledig elektrisch en dus emissievrij rijden. Het bijzondere ruimteconcept met grote achterklep, lage laaddrempel, een riante bagageruimte en de 4+1 zitconfiguratie maken hem zeer geschikt voor dagelijks familiair gebruik.

Opladen

En wat slurpt dat theoretisch? Volgens de NEDC (New European Driving Cycle) komt het gemiddelde brandstofverbruik uit op 3,0 l/100 km en het stroomverbruik op 17,6 kWh/km. De lithium-ion batterij heeft een capaciteit van 14,1 kWh en is afhankelijk van de gebruikte lader binnen 2,4 tot 6 uur volledig op te laden.

Kost dat?

De Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo heeft verder alle hippe innovaties en veiligheidsopties van nu aan boord. En te koop voor (kuch) een vanaf prijs van ruim 2 ton aan euro’s.

Comments

comments

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’
Written By
More from femmefrontaal
Prachtige foto’s van de Jaguar XKSS: vintage anno 2016
Decennia geleden, bij een brand in een fabriek van Jaguar, zijn negen...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *