Ford Mustang voorkomt heibel met de buren

Ford Mustang

Vroammmmmm! Voor velen van ons is er geen mooier geluid om de dag mee te beginnen dan het starten van een V8 motor van een mooie Ford Mustang. Voor anderen, zoals de buren van Ford-medewerker Steve von Foerster uit Amerika, was het een aanleiding om de politie te bellen.

Good Neighbour-mode

Dit scenario leidde tot het idee voor de “Good Neighbour-mode” waarmee bestuurders van een nieuwe Ford Mustang een ongetemde brul kunnen laten horen wanneer ze niemand kunnen storen, of het wat rustiger aan kunnen doen om op goede voet te blijven staan met buurtbewoners. “Ik ben dol op het geluid van de V8-motor van de Mustang, maar hij kan erg luid zijn en dat kan vervelend zijn voor de buren.”

Sssssttttt

Ik dacht, “Er moet een manier zijn om mensen meer controle te geven over het geluid van de motor.” aldus von Foerster. Foerster was werkzaam als engineer, maar heeft nu de leiding over het ervaringsteam van Ford binnen de afdeling productontwikkeling in de Verenigde Staten. Bestuurders kunnen nu de lieve vrede bewaren door hun Mustang bijvoorbeeld tussen 20.00 uur en 07.00 uur in ‘Quiet mode’ te laten starten zodat deze minder lawaai maakt.

Comments

comments

Lees ook:  Wat een snoepje en alleen in Italië: de nieuwe elektrische YPSILON
Written By
More from femmefrontaal
MINI verrast lezeressen van FemmeFrontaal!
FemmeFrontaal bestaat 1360 dagen en dat vieren we graag met jou! Van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *