Zo kies je de auto die bij je past!

auto uitzoeken

Krijg jij al buikpijn bij het uitzoeken van een andere (lease)auto? Voor veel vrouwen en mannen is een auto uitzoeken geen hobby. Want waar begin je?

Budget

Start de zoektocht met wat je per maand wilt of mag uitgeven aan de nieuwe leaseauto. Kies je bijvoorbeeld voor een financial leaseconstructie – aan het eind van de leaseperiode ben je volledig eigenaar –  dan ben je ook verantwoordelijk voor alle extra kosten (net als bij een direct aangeschafte auto) zoals brandstof, verzekering, motorrijtuigenbelasting en onderhoud van de auto. Het is dus verstandig om naast het maandelijkse leasebedrag van de auto maandelijks wat geld opzij te leggen voor onderhoud en brandstof. Heb je je maandbedrag in de smiezen dan kun je kijken naar de praktische zaken én de looks!

Praktisch (of niet)

Wat vind je belangrijk in het dagelijkse gebruik van een auto? Ben je op zoek naar een auto met ruimte voor het hele gezin, vijf volle boodschappentassen en twee hockeysticks? Dan kom je al snel uit op een grote stationwagen of een ruime crossover. Ga je ieder jaar met wintersport en zoek je een auto met een krachtige motor om alle bergen te trotseren? Dan kun je gaan voor een SUV. Maar het kan ook zijn dat je midden in het centrum van Amsterdam woont en helemaal geen plek hebt voor een grote auto. Klein maar fijn in een hatchback rijden is ook dikke prima! Wat wordt het?

Looks

De volgende vraag die je jezelf kunt stellen is: hoe representatief moet de auto zijn? Een stijlvolle auto geeft je bijvoorbeeld als ondernemer of vertegenwoordiger een bepaalde uitstraling. Past dat bij jou of bij jouw bedrijf? Ga je voor luxe, duurzaam of eenvoudig? Mocht je budget het toelaten is een luxe auto met dito opties natuurlijk een genot om in te rijden. Vaak kom je dan uit op premium merken als BMW, MINI of Volvo. Maar het kan ook zijn dat je liever voor een duurzaam imago gaat; denk dan aan elektrisch- of hybride rijden in een Nissan Leaf of Tesla. Maar je kunt het natuurlijk ook lekker simpel houden: gewoon een degelijke nieuwe auto die je van a naar b brengt. Niets meer en niets minder. Dan komen merken als Skoda en Kia al snel om de hoek kijken.

Lees ook:  Vrouwen in de autosport: ‘talent heeft geen gender’

Lees je in!

Om je te oriënteren op een nieuwe of gebruikte (lease) auto duik dan ook de digitale wereld in van rijtesten, rij-impressies en Neerlandlease. Of doe eens rondvraag bij familie en vrienden om erachter te komen welke auto het meest verstandig is om aan te schaffen. Veel succes bij het uitzoeken van je nieuwe auto!

#spon

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Maak kennis met gastredacteur Manon!
Manon Pleiter uit Apeldoorn schreef onlangs een leuke gastcolumn op www.FemmeFrontaal.nl ‘Met je dreumes...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *