Is Private Lease ook iets voor jou?

Private Lease

Je ziet en hoort er steeds vaker over: Private Lease. Het is een relatief nieuwe vorm van je (hagelnieuwe) auto bekostigen. Het principe is simpel: voor een vast maandbedrag zijn alle autokosten gedekt. Klinkt het te mooi om waar te zijn? Nee hoor, maar let wel even op voordat je in je nieuwe droomauto stapt!

Zo rij jij in de nieuwste auto

Iedereen ziet zichzelf graag in de nieuwste Volkswagen private lease rijden. Maar laten we eerlijk zijn: auto rijden kost linksom of rechtsom geld. Of je hem nu zelf aanschaft of dat je besluit te gaan private leasen. Aantrekkelijk bij Private Lease is dat je een nieuwe (of naar keuze bijna nieuwe) auto rijdt voor een vast maandbedrag zonder vooraf een grote investering te hoeven doen. Dus inclusief alle veiligheidsitems, een milieubewuste en zuinige motor en vaak ook de nodige luxe. Tel daarbij op dat zaken als wegenbelasting, allrisk verzekering, pechhulp, onderhoud, service, banden en afschrijving allemaal zijn inbegrepen in een vast maandbedrag, dan is het niet verwonderlijk dat er het afgelopen jaar tienduizenden Private Lease contracten zijn afgesloten. Feitelijk komen alleen de kosten van de eventuele bekeuringen en brandstof er bij van je gloednieuwe auto. En stel dat je nu nog een eigen auto hebt, dan kan je die inruilen en krijg je de inruilwaarde contant op je rekening gestort.

De verplichtingen die bij private lease komen kijken

Om in de nieuwe Volkswagen private lease te rijden hoef je geen spaarrekening te hebben. Maar zoals het oude spreekwoord zegt: ‘Bezint eer ge begint’. Met Private Lease ga je een verplichting voor langere tijd aan (vaak vanaf 24 maanden). Het te betalen bedrag komt elke maand terug en daar moet je natuurlijk wel rekening mee houden. Ook moet je goed nadenken over het jaarkilometrage dat je met de leasemaatschappij afspreekt. Denk je dat gedurende de looptijd je situatie verandert door bijvoorbeeld een verhuizing of een nieuwe baan? Neem dat soort veranderingen indien mogelijk dan mee in je calculatie. Veel aanbieders hebben op hun site een rekenmodule waarbij je makkelijk kunt switchen tussen jaarkilometrages. Hierdoor heb je direct een helder beeld van het maandbedrag dat je moet gaan betalen. Kies hoe dan ook voor een aanbieder met het keurmerk Private Lease zodat je verzekerd bent van heldere voorwaarden. Aanbieders met het keurmerk moeten namelijk aan vijf hoofdpunten voldoen om dit keurmerk te krijgen (en te behouden!). Dat zijn het hanteren van eerlijke voorwaarden, het aanbod van een compleet product, bescherming tegen te hoge financiële lasten, 14 dagen bedenktijd en zekerheid bij klachten.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

Wil je weten of private lease bij jouw situatie past?

Wel of niet iets voor jou? Dat hangt van jouw situatie en voorkeur af. Vallei Auto Groep kan je als aanbieder met het keurmerk Private Lease in ieder geval objectief adviseren en geeft je bovendien de mogelijkheid om een nieuwe of jong gebruikte auto te private leasen. Volop keuze en heel veel mogelijkheden gecombineerd gekoppeld aan een eerlijk en helder advies.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Heerlijke Carpool Karaoke met Michelle Obama!
She got the moves! Michelle Obama rocks. First Lady Michelle Obama stapt in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *