DON’T: je benen op het dashboard leggen

benen op het dashboard

Tijdens een lange autorit naar je vakantiebestemming of gewoon even snel om je benen te strekken: iedereen heeft zijn voeten weleens op het dashboard geplant. En laten we eerlijk zijn, daar zien wij allen het probleem niet zo van in. Echter zul je na het lezen van het verhaal van de Amerikaanse Audra Tatum voortaan nog een keer nadenken voordat je je benen op het dashboard legt.

Auw

Audra deed het wel vaker, ondanks dat haar man haar hier altijd voor waarschuwde. Dus ook twee jaar geleden, had Audra nietsvermoedend haar benen op het dashboard laten rusten, toen ze een auto-ongeluk kreeg. De andere passagiers kwamen weg met wat schrammen en blauwe plekken, maar Audra had echter ernstiger letsel. Door de klap ging de airbag af, waardoor haar benen keihard omhoog werden geduwd en eindstand: Audra kreeg de onderkant van haar eigen voet tegen haar gezicht. Dit resulteerde niet alleen in een gebroken neus, maar ook in een gebroken enkel, dijbeen en arm. Het kwam er op neer dat de gehele rechter kant van haar lichaam gebroken was.

Oef

Eenmaal in het ziekenhuis aangekomen bleek dat de Amerikaanse meerdere operaties zou moeten ondergaan en ook langdurige therapie nodig had om te herstellen. Pas een maand later kon ze weer een beetje proberen te lopen. Het ongeluk is nu twee jaar geleden, maar Audra zal voor altijd last hebben van de gevolgen. Ze heeft haar baan als ambulancemedewerkster op moeten zeggen en kan niet langer dan vier uur achter elkaar op haar benen staan.

Lees ook:  Hoe kun je een Univé autoverzekering afsluiten die bij je past?

DON’T

Omdat Audra nog elke dag last heeft van de gevolgen van haar ongeluk, wil ze met haar verhaal graag anderen waarschuwen om voortaan de benen van het dashboard af te houden. De plaatselijke brandweer van Chattanooga helpt Audra dan ook graag om haar boodschap te verspreiden en de gevolgen van de zithouding nog extra uit te leggen. “Airbags ontploffen met een snelheid van tussen de 160 en 350 kilometer per uur. Als je dan met je benen op het dashboard een botsing krijgt, kan het zijn dat jouw knieën door de klap in je oogkassen schieten.”, waarschuwt de brandweer op Facebook.

Hoe lekker het ook mag zitten, wij laten onze benen voortaan op de plek waar ze horen.

Lees ook: Top 5 typische vrouwendingen in de auto

Foto header: Lars Oosterveen

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
120 jaar Mercedes: het meisje achter de naam
We zijn dol op autogeschiedenis, al helemaal als daar vrouwen in voor...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *