Top 5 van goede auto-voornemens voor 2018

goede auto-voornemens

Het nieuwe jaar gaat van start en dus is het tijd voor goede auto-voornemens! Om het jou zo makkelijk mogelijk te maken hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet, dan kun je kiezen welke het beste bij jou (en je auto) passen!

  • Geen telefoon gebruiken tijdens het autorijden

Je weet dat het verboden is om tijdens het autorijden je telefoon te pakken. Maar toch blijft het heel verleidelijk om even snel je berichten te checken. Vind je het moeilijk om je telefoon met rust te laten tijdens het autorijden? Installeer dan een app op je telefoon die ervoor zorgt dat je geen (social media) meldingen krijgt terwijl je aan het rijden bent (voorbeelden zijn ANWB veilig rijden, Interpolis Automodus en Rij veilig van ASR. Apple heeft in zijn iOS11 versie zelfs een ‘niet storen tijdens autorijden’ instelling gemaakt. Installeren dus!

  • Hoffelijker zijn in het verkeer

Bumperkleven, schelden als er weer een notoire linksrijder voor je zit, het verkeer regelen met 1 vinger… Wat een stress levert dat op. Dus relax! Het zijn allemaal mensen met ieder hun eigen verhaal. Haal adem, glimlach en ontspan, je kan toch niets aan de situatie veranderen. Zo voorkom je ook meteen dat je gespannen op je bestemming aankomt.

  • Onderhoud je auto

Mest je auto uit, ruim die 33 rondzwervende waterflesjes op, sleur hem door de wasstraat en zuig die koekkruimels onder je stoel op. En als je toch bezig bent, controleer dan meteen het niveau van vloeistoffen (motorolie, ruitenwisservloeistof en koelvloeistof) en de bandenspanning. Automonteur Melanie legt je uit hoe je dit kan controleren. Dan kunnen jij en je stalen ros weer schoon en veilig de weg op.

Lees ook:  De hamvraag van het moment: ga je voor elektrisch of hybride?

  • Doe je Gordel om

Ja, ook bij kleine stukjes naar de brievenbus of de supermarkt, en ook op de achterbank! Een ongeluk zit in een klein hoekje. Het kan vervelend zitten en je met zorg gekozen outfit kreukelen, maar het is juist de bedoeling dat je op je plek blijft zitten bij een ongeluk. Ik liep een keer op een autosloperij en zag daar een voorruit waar ik het gezicht van iemand in kon onderscheiden. Lijkt me geen aangename ervaring geweest. Wist je trouwens dat je niet verzekerd bent als je geen gordel om hebt?

  • Volg een rijvaardigheidstraining

Leuk en leerzaam tegelijkertijd en verkleint de kans op (lichamelijke) schades omdat je weet wat je in een mogelijke noodsituatie moet doen. Geeft ook een fijn gevoel omdat je de controle over je eigen auto houdt. Wist je trouwens dat je het opleidingsbudget (als je die hebt uiteraard) van je werk hiervoor kan gebruiken? Dan kost het je ook niets! Een gave Ladies Only rijvaardigheidstraining van Autolicious Events, het Drift & Lippenstift Event.

En nu volhouden! Heb jij nog goede autovoornemens? Deel ze met ons! 

Comments

comments

More from Odiel Mennink
Mini Cooper S Roadster: Cafeïne-shot
De Mini Cooper S Roadster: hét oppeppende alternatief voor het verslavende kopje...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *