MINI Designer Oliver Heimler: de brains achter die fantastische verschijningen

oliver heilmer

Antwoorden op vragen die je altijd al aan een auto designer wilde vragen. Oliver Heimler is hoofd van MINI Design, de brains achter die fantastische verschijningen op de weg dus. Hij is op het moment bezig met het ontwerpen van een volledig elektrische versie van de MINI. Altijd al willen weten hoe en waarom iemand auto designer is geworden of waar deze eeuwige inspiratie vandaan komt? Here it is!

Born to be

Designer word je niet zomaar. Zoiets moet in je bloed zitten, toch? Bij Oliver zit dat in ieder geval goed. Hij begon als kleine jongen met het tekenen van een extra spoiler op auto’s in een magazine. Later is dat omgeslagen naar het ontwerpen van auto’s voor MINI. Je kunt wel zeggen dat het in zijn hart en nieren zit.
Wat Oliver zijn grootste drive is, is de toekomst. Die is altijd onzeker, maar door alle nieuwe techniek weet je als designer zeker dat er een hoop uitdagingen voor de deur staan. Niets is hetzelfde. Om elk nieuw technisch snufje zal je heen moeten ontwerpen. Zo dat het er nog steeds gelikt uitziet en niet te vergeten, praktisch en gebruikersvriendelijk is. Altijd een mega uitdaging dus, wij doen het je niet na Oliver.

Inspiratieloze momenten heeft iedereen

Maar hoe gaat een echt designer om met dit soort situaties? Oliver zegt geïnspireerd te worden door bijna alles. Muziek bijvoorbeeld, maar eigenlijk door alles wat op een goede en mooie manier gemaakt is. Dat is handig, een rondje buiten lopen en je zit weer boordevol inspiratie! Had iedereen het maar zo makkelijk.

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

All-Electric MINI

MINI
In 2019 is het zo ver, de volledig elektrische MINI komt op de markt. Hier zal een deel van worden gemaakt door een 3D-printer. Best wel een gek idee. Alsof je een auto kunt printen haha. Helaas wil Oliver niet veel zeggen over het design van de auto. Hij is natuurlijk ook nog lang niet klaar. Het enige wat we met een klein beetje zekerheid durven zeggen is dat er vast een Union Jack Flag in verwerkt zit, excited! 2019 duurt nog wel een tijdje, even geduld dus.

Bron: MINI pers

 

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
F1 grid girls zijn verleden tijd
Geen vrouwelijk eye candy meer voor de heren, helaas. Na tientallen jaren is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *