Er is er een jarig! Happy B’day Land Rover!

Bij elke verjaardag horen cadeautjes, toch? Land Rover is 70 jaar geworden en cadeautjes ontbraken absoluut niet. Speciaal voor deze gelegenheid lanceert Land Rover de nieuwe Defender Works V8. En speciaal is hij zeker.

Power, power en nog ‘ns power

De Defender Works V8 is de krachtigste en snelste die Land Rover ooit op de markt gebracht heeft. Deze power is een eerbetoon aan onder andere alle voorafgaande Defenders en de Limited Edition voor de 50e verjaardag. Zowel de 50e als 70e verjaardagseditie is en zal zeer gewild zijn bij verzamelaars en liefhebbers.
De naam zegt het natuurlijk al, dit bakbeest heeft een 5,0-liter V8-benzinemotor onder de kap liggen. Dit alles levert zo’n 405pk. Hiermee scheurt de Works in een kleine 6 seconde naar 100 km/u en haalt hij een begrensde topsnelheid van 170 km/u (het zou dus eventueel, heel misschien, nog wel een klein beetje sneller kunnen)

Perfect afgewerkt

Er zullen acht verschillende kleurkeuzes uitkomen, hiervan hebben er twee een satijnlak (fancyyyyyy). Een aantal details, zoals de grille, zullen geleverd worden in pure black. Als dit alles nog niet genoeg is worden het dashboard, dak bekleding en sportstoelen bekleed met prachtig leer.

De verkoop van deze stoere bak start bij een gescheiden (kuch) bedrag van 150.000 pond.

Volgens ons een fantastisch verjaardagscadeau. Zulke verjaardagdagen mogen wel vaker voorkomen. Zou jij de special edition Defender Works V8 voor je birthday willen? Wij in ieder geval wel!

De 10 duurste auto's ter wereld

Lees het hier!
Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
F1 grid girls zijn verleden tijd
Geen vrouwelijk eye candy meer voor de heren, helaas. Na tientallen jaren is...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *