De nieuwe Kia Rio GT-line: that’s our kinda car!

Nieuwe auto’s zijn altijd leuk. Zeker als het een sportievere versie is van zijn voorganger. Zo ook de Rio. De nieuwe Kia Rio kan aansluiten in het rijtje GT-line modellen. GT spreekt een beetje voor zich, sportiever, stoerder. That’s our kinda car!

Stoerdere versie

Wij vonden de ‘normale’ Kia Rio al helemaal te gek. Het blijkt dat jullie het met ons eens zijn. De Rio rijtest is de best gelezen rijtest van 2017(!). Dan is de release van een sportievere versie nog veel leuker. De ‘tiger-nose’ grille, dakspoiler en twee uitlaatuiteinden geven de auto mega sportieve looks. Niet zomaar de typische gezinsauto hè? Ook aan de binnenkant is het puur genieten. Van 7-inch touchscreen scherm tot stoel- en stuurwielverwarming. Je kunt het zo gek niet bedenken of de nieuwe Rio heeft het standaard. Moet je nagaan welke functies allemaal nog optioneel zijn.

Safety first

De Rio is uitgerust met alle belangrijke veiligheid tools.  Zo sturen de koplampen mee zodat je zicht altijd perfect is, ook in de bochten. Er zitten zes airbags in en het systeem is uitgerust met een voetgangersherkenner. Dus als jij die voorbijganger even niet zag, ziet je auto hem wel, handig! Het veiligheidssysteem gaat verder dan dit, Kia pakt het nog beter aan. De auto heeft vermoeidheidsherkenning. Zo kan jouw vierwieler herkennen of je vermoeid raakt en geeft op dat moment een waarschuwing af. Ook gaat er een waarschuwingslampje branden als je naar de andere rijbaan dreigt te sturen zonder richting aan te geven.

Stoer van buiten en vanbinnen. Vanaf eind maart 2018 is het mogelijk zo’n mooi exemplaar aan te schaffen.

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Comments

comments

Written By
More from Manouk Clark
Er is er een jarig! Happy B’day Land Rover!
Bij elke verjaardag horen cadeautjes, toch? Land Rover is 70 jaar geworden...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *