Galaxy Girls gaan weer los tijdens de Junkyardrace VI

Natuurlijk stonden de Galaxy Girls weer aan de start bij de zes uur durende Junkyardrace. Dit keer was het thema Legendary race cars, dus de BMW Compact ruilde haar spacesuit voor een strak Mercedes W196 pak. De auto waarin de Argentijnse raceheld Juan Manuel Fangio in de jaren ’50 zo ongeveer alles won wat er te winnen viel.

En die spirit hebben Evelin Dorssers, Janine Pronk-Venema, Mariska Miedema en Vivienne Weijs overgenomen, want na twee keer tweede te zijn geworden, wordt het toch echt tijd voor een eerste plaats!

Maar al snel sloeg het noodlot toe

Een aantal rondes na de start bleek de BMW technische problemen te hebben. De stabilisatorstang was gebroken, waardoor de auto erg instabiel werd in de bochten en neigde uit te breken. Toch werd besloten om door te rijden in afwachting van een nieuwe stabilisatorstang. Stad en land werd afgezocht naar juist dat ene onderdeel en een uur later was het gevonden. Helaas waren de Galaxy Girls toen al erg ver teruggezakt en was een podium met een verrekijker te zoeken.

Op een laatste plek en 11 rondes achterstand, maar met een nieuwe stabilisatorstang, werd de achtervolging weer ingezet. De snelle dames reden het vuur uit hun pumps en eindigden uiteindelijk als 9e in het klassement. Helaas geen podium, maar wél een hele mooie prestatie.

Wil jij de volgende Junkyardrace ook meedoen? Check dan www.junkyardrace.nl

 

Comments

comments

More from Femme Frontaal

Rianne Bergman nieuwe testredacteur FemmeFrontaal

Hebben wij even mazzel. Racelady Rianne Bergman komt het hardcore testteam van...
Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *