Tips bij het verkopen van je auto: het is net een date

auto verkopen

Moeite met je auto verkopen? Zie het als een date! Dat maakt de gehele situatie gelijk een stuk interessanter.

1. Eerste indruk

Over het algemeen hebben wij binnen een paar seconden onze mening geveld over onze blinddate en dat geldt ook voor een auto. Een goede eerste indruk maken is bij de koop van een auto net zo belangrijk als bij een date. Als wij op date gaan zorgen we ervoor dat we fris en fruitig voor de dag komen, met een verse manicure en een zorgvuldig gestylde outfit. Een glanzende lak op je auto, een schoon en fris interieur, een lege kofferbak en dashboardkastje en een onderhouden motorruimte helpen allemaal mee bij een goede eerste indruk.

2. Wees eerlijk over je verleden

Naast praten over koetjes en kalfjes, is het tijdens een eerste date ook best belangrijk om eerlijk te zijn over jezelf en eventueel je verleden. Wanneer de date in kwestie later een relatie met je aangaat, komt hij niet voor verrassingen te staan. Dit geldt ook voor de auto: een actueel en bijgewerkt onderhoudsboekje is een pré. Op deze manier geef je aan zorg te hebben gehad over jouw auto en laat je zien dat je hem altijd goed onderhouden hebt. Geef ook eerlijk aan welke gebreken jij – uh je auto heeft. Kies je ervoor om zelf de reparatie niet op je te nemen, dan is het wel zo prettig als de koper hiervan af weet.

3. Weet wat je waard bent

Doe je niet voor als iemand anders, maar settel ook niet voor het minste. Dat geldt voor de auto net zo goed. Zorg dat je voorafgaand weet wat jouw auto waard is, door je te oriënteren. Zo voorkom je een te hoge vraagprijs, waardoor niemand op de advertentie afkomt en ook niet te laag, dit kan vragen oproepen en ervoor zorgen dat jij je auto verkoopt voor minder dan zijn waarde.

Lees ook:  Hyundai introduceert de nieuwe KONA (oh én een robothond)

4. Delegeren

Tegenwoordig zijn er genoeg datingsites of andere social media platformen die jou aan een date kunnen helpen. Je geeft je gegevens op en laat het vervolgens aan de matchmakers over. Delegeren noemen we dat. Bij het verkopen van je auto komt naast het adverteren ook een nog hele hoop kijken. Deze zaken kun je uithanden geven bij een site als Osw.nl. Op deze site meld jij je auto binnen vijf minuten aan en ontvang je binnen 24 uur een vrijblijvend en serieus bod. Gemakkelijk, snel en gratis!

Foto: Raymond Zonneveld

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Amsterdam gevaarlijkste stad om je auto te parkeren
Amsterdam is de gevaarlijkste stad om je auto te parkeren. Ruim 14...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *