Trendonderzoek Sunny Cars: spontaan roadtrippen

Sunny Cars trendrapport

Als we onze liefde voor autorijden combineren met een zonnige vakantiebestemming, komen we al snel uit op een roadtrip. Niks leukers dan een land ontdekken met de auto door van plek naar plek te trekken. Uit het trendonderzoek van autohuurspecialist Sunny Cars blijkt dat wij niet de enige zijn die dat soort vakanties als favoriet hebben.

Spontaan op pad

De Nederlandse autohuurder kiest voornamelijk voor de populaire fly & drive vakantie: 45% toert dan langs verschillende adresjes en vier op de tien slaapt dan zelfs op vier of meer plekken. Deze uitkomsten zijn te herleiden naar de huidige trend om spontaner te reizen. De vrijheid om nieuwe plekken te ontdekken zonder al te veel te plannen is namelijk voor 62% van de respondenten de belangrijkste reden om een auto te huren in het buitenland. Bijna de helft denkt op deze manier ook plekken te zien waar je anders niet zo snel komt.

Met wie?

Een ‘multigeneratie-trip’, waarbij ook andere (schoon)familieleden meegaan, is populair. Zo’n één op de tien stapt de auto in met grootouders, ooms en tantes en nichtjes en neefjes. Toch ziet de roadtripper hun geliefde als ideale reispartner (59%). 26% gaat met het gezin de weg op en 11% plant een vakantie met vrienden. Maar een kleine 3% besluit alleen op pad te gaan met een huurauto.

Typisch Nederlands

Ondanks dat een derde van de respondenten bereid is om een duurdere auto te huren om zo betere foto’s op Instagram te kunnen maken en een beetje mee het celebrity-gevoel mee te krijgen, typeert geld besparen de Nederlander nog altijd. Door geld te besparen op de huurauto is er meer budget voor de rest van de vakantie. 76% van de respondenten geeft aan de prijs het belangrijkste aspect te vinden, wanneer zij een auto huren. Toch zijn ze vaak duurder uit, omdat zeven op de tien reizigers ter plekke alsnog een extra verzekering afsluit.

Lees ook:  Women’s World Car of the Year presenteert haar 70ste jurylid

Wat is de bestemming?

Zuid-Europa! Spanje en de Spaanse eilanden zijn voor 37% de meest geliefde bestemmingen voor een fly & drive vakantie. De rest gaat naar Griekenland (19%), Italië (15%) en Portugal (12%). 13% van de ondervraagden ziet een roadtrip door de Verenigde Staten ook wel zitten.

Om daar vervolgens van bestemming tot bestemming te komen, gebruikt men het liefst een navigatiesysteem (83%). De oldskool wegenkaart wordt door 28% uit het dashboardkastje getrokken. Mochten we de weg kwijtraken, dan vraagt maar 10% de weg aan locals.

Zelf op pad?

Met Sunny Cars kun je al 25 jaar met een gerust hart all-inroadtrippen in maar liefst 120 landen! De huursom is daarbij glashelder aangezien alle benodigde verzekeringen inbegrepen zijn.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Panamera Sport Turismo: Porsche meets familieauto?
Het moet niet gekker worden maar het is echt waar; Porsche komt...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *