Opel: wat houdt de nieuwe WLTP-regeling nou precies in voor het merk?

Opel nodigde ons uit om af te reizen naar de Opel Arena in Mainz om meer inzicht te krijgen in de nieuwe motoren van de X-familie – Mokka, Crossland en Grandland – en wat de nieuwe WLTP-regeling nou precies inhoudt voor het merk.

Opel’s X-modellen worden niet voor niets X-Champs genoemd: in Duitsland was Opel het nummer 1 SUV-merk in de eerste vijf maanden van dit jaar. Het succes begon met de introductie van de Mokka in 2012. Het model is al zes jaar in trouwe dienst van het merk en kan een bestseller genoemd worden: Opel heeft al zo’n 900.000 exemplaren verkocht.

Momenteel zijn de volgende modellen met de volgende motoren beschikbaar:

  • Opel Crossland X 1.5 Diesel
  • Opel Crossland X 1.2 Ecotec Direct Injection Turbo
  • Opel Crossland X 1.2 Direct Injection Turbo
  • Opel Mokka X 1.4 Ecotec Turbo
  • Opel Mokka X 4X4 1.6 Diesel
  • Opel Grandland X 1.3 Direct Injection Turbo
  • Opel Grandland X 1.5 Diesel
  • Opel Grandland X 2.0 Diesel (link naar grandland artikel?)

Bijna al deze modellen waren beschikbaar als vervoer richting de Opel Arena. Vanuit daar was het ook mogelijk om kennis maken met de verschillende modellen en motoren, aan de hand van verschillende routes. Maar om de belangrijkste informatie van de dag te vergaren, werden we terug in de schoolbanken geschoven.

Wat is de WLTP?

WLTP staat voor Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure en werd op 1 september 2017 geïntroduceerd. Een jaar later wordt de WLTP bindend voor alle voertuigen en vervangt daarmee de New European Driving Cycle (NEDC). Het doel van WLTP is om de klant een realistisch beeld te geven van het brandstofverbruik, dat dichter bij het werkelijke rijgedrag van de auto ligt, waardoor er een nieuw soort transparantie ontstaat.

Lees ook:  Zes mythes over de (vrouwelijke) crashtestdummies

De laboratoriumtest bestaat uit verschillende fasen, die gebaseerd zijn op het rijgedrag van automobilisten uit de hele wereld. Er wordt er een formule gebruikt om het exacte brandstofverbruik en de precieze CO2-uitstoot te berekenen. Dit maakt het mogelijk om de beste en de slechtste waarden te communiceren binnen de consumenteninformatie. De WLTP zorgt er op deze manier voor dat de consument beter geïnformeerd is over het verbruik van de auto, in alle verschillende soorten condities. Ondanks dat er in vergelijking meer tijd gaat zitten in de WLTP-tests dan in de NEDC-tests, is Opel er rap bij. Het merk zal ruim voor de ‘deadline’ in 2019 al zijn modellen getest hebben.

Meet weten over de WLTP? Opel zelf vertelt je er hier meer over.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Zakenauto van het Jaar 2020: Volkswagen Polo
Het is weer zo ver! Vandaag – woensdag 25 september – werd...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *