Volvo S60: eerste Zweed die uit een Amerikaanse fabriek rolt

De roots van de nieuwe S60 sports sedan liggen dit keer niet in Scandinavië, maar in Charleston, South Carolina.

Håkan Samuelsson, president en chief executive van Volvo Cars, stelt dat de nieuwe S60 een auto is voor de liefhebber van een echte rijbeleving, wat hen een sterke positie geeft in de sedanmarkten van onder andere Amerika en China. Dit resulteert weer in meer groeimogelijkheden voor het Zweedse automerk.

Geen dieselmotoren

De nieuwe S60 is de eerste Volvo die verkocht zal worden zònder een dieselmotor. Deze strategie staat in lijn met Volvo’s doel om vanaf 2019 alleen nog maar geëlektrificeerde auto’s op de markt te brengen. Daarom is de S60 uiteraard ook verkrijgbaar als plug-in hybrid: een T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid met 340 pk en een T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid met in totaal wel 400 pk. Ook Volvo’s T5 en T6 benzinemotoren zullen beschikbaar zijn voor de S60.

Veiligheid nog altijd nummer 1

Volvo zou Volvo niet zijn als er geen next level veiligheidssystemen toegepast zouden zijn op hun nieuwe S-telg. The City Safety met Autobrake technologie assisteert de bestuurder bij het ontwijken van mogelijke aanrijdingen en is daarbij het enige systeem op de markt die ook voetgangers, fietsers en grote dieren herkent. Het optionele Pilot Assist systeem, die helpt met sturen, accelereren en remmen op goed gemarkeerde wegen tot wel 130 km/u, is geüpgraded met verbeterde prestaties in bochten. Daarnaast bevat de S60 ook Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation en andere stuurassistentie systemen. Het optionele Cross Traffic Alert met automatisch remmen verbetert de veiligheid voor zowel de mensen in als buiten de auto.

Lees ook:  Aanhanger huren? Je hebt alleen je smartphone nodig! Zo werkt Smartbak

Om door een Volvo-ringetje te halen

Volvo stelt ons echter nooit teleur wat betreft het de looks van de auto. De S60 heeft prachtige lijnen, is minimalistisch op Scandinavisch niveau en doet ons denken aan de Polestar 1 die ons hart heeft gestolen tijdens de Geneva Motor Show. See for yourself.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Jamie Oliver als eerste op pad met nieuwe Range Rover Evoque
Niemand minder dan wereldberoemde chef-kok Jamie Oliver nam als eerste plaats achter...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *