Vierde generatie Suzuki Jimny: wat was jouw favoriet?

Suzuki onthult – na 20 jaar – de nieuwste generatie Jimny en stelt dat de terreinwagen vanaf zijn introductie nu ook gezien kan worden als een ‘eigenzinnige en avontuurlijke lifestyle auto’.

De compacte terreinwagen wordt na 20 jaar opgevolgd door een nieuwe generatie die uiteraard trouw blijft aan het Jimny-DNA: rechtdoorzee, praktisch, down-to-earth en klaar voor avontuur. Het hoekige design past perfect bij zijn karakter en zorgt voor een praktische binnenruimte. De zwarte grille, bumpers en spatbordverbreders leggen nog wat extra nadruk op zijn stoere kant en met het reservewiel achterop lijkt de Jimny zo uit een film als Jurassic Park te rijden.

Voorouders

De vierde generatie Jimny heeft zijn naam te danken aan zijn voorouders. De eerste generatie werd in 1970 onthult en was toen de eerste en enige compacte 4×4 in het kleinste segment van de markt. Niet alleen professionele 4×4-rijders, maar ook dagelijkse gebruikers waren weg van de Jimny. Elf jaar later, in 1981, kwam de tweede generatie op de markt. Met een vierkant design en een ruimer interieur stal ook deze Jimny vele bestuurders-harten. De huidige generatie stamt uit 1988 en heeft meer comfort, een langere wielbasis en heeft een verfijnder weggedrag.

Comments

comments

Lees ook:  Formule 1-fans zijn met hun avontuurlijke rijstijl een verhoogd risico op de weg
Written By
More from femmefrontaal
Stagiaire gezocht!
FemmeFrontaal zoekt stagiaire online communicatie/media! zsm / januari 2016. Ben jij op...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *