Girlpower tijdens de 10-uur van Zandvoort!

Hoe gaaf is het dat we met een damesteam aan de start van de 10-uur van Zandvoort staan en ook nog eens overwinnen in onze klasse?

Wat eraan voorafging…

Met nog maar zes weken voor de wedstrijd zaten we al midden in een race tegen de klok. Gaat dat wel lukken in zo’n korte tijd, een team, een raceauto…?

Racing Dolls

Wie niet waagt wie niet wint en dus brak er een periode aan van weinig slaap en veel denken en doen. Een damesteam werd gesmeed, raceteam en auto gevonden, sponsorfilm gemonteerd en samenwerkingsverbanden gezocht. Vijf weken later was het rond, de Racing Dolls starten onder de vleugels van het SR racing team/DVM Racing, aangemoedigd door sponsoren, familie en vrienden.

D-Day

De loting voor de kwalificatie pakte helaas ongunstig uit en we startten achteraan in het veld. Vivienne Weijs nam de start voor haar rekening en bracht de auto een uur later voor een pitstop met rijderswissel op P2 in onze klasse naar binnen. Ik – Evelin –  nam het stuur over en reed de BMW compact naar P1. Janine Pronk-Venema en Roxanne Boers deden de volgende rijderswissels en gaven de leiding niet meer uit handen. We wisselen elkaar gedurende de 10 uur telkens af waarbij de voorsprong in de wedstrijd ook steeds werd vergroot. De bedachte pitstopstrategie van ons team pakte goed uit. Hierdoor konden we zelfs twee banden en een remblok vervangen worden zonder de leiding in de race te verliezen.

Hoewel we door de constante rondetijden en snelle pitstops de leiding in de race hadden bleven de zenuwen spelen, een foutje zit immers in een klein hoekje. De focus mag nooit verzwakken en het materiaal moet heel blijven. Her en der werd er een tikje uitgedeeld en een overstekende vos net voorbij de ‘Masters bocht’ gooide bijna roet in de wedstrijd!

Lees ook:  Afleidingen in het verkeer kunnen je duur komen te staan

Euforie

Terwijl de tijd wegtikte werden de nagels steeds korter van de zenuwen. Langzaam begon het er steeds meer op te lijken dat girlpower in onze klasse zou regeren.  De euforie won het steeds meer van de zenuwen en na 10 uur racen was het tijd om de champagnekurk te laten knallen! De eerste prijs ging mee naar huis.

Wat een succes voor de Racing Dolls!

Fotografie: Thomas Bakker (dank!)

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *