Jaguar Classic neemt elektrische E-type in productie

Vorig jaar september kon het concept al even bewonderd worden op het Jaguar Land Rover Tech Fest en voor het grote publiek was hij dit voorjaar te zien op de royal wedding van Prins Harry en Meghan Markle; de Jaguar E-type Zero. De E-type Zero werd zo enthousiast ontvangen dat Jaguar heeft besloten om de volledig elektrische E-type op de markt te brengen.

Tim Hanning director Jaguar Land Rover Classic over deze aankondiging:

“We zijn overweldigd door de positieve reacties op de Jaguar E-type Zero concept. Het toekomstbestendig maken van klassiek autobezig is een belangrijke opstap voor Jaguar Classic. De E-type Zero toont de rijke erfenis van de E-type en de expertise en vakmanschap bij Classic Works, terwijl het gelijker tijd de toewijding van Jaguar Land Rover laat zien om emissievrije voertuigen te maken voor elk onderdeel van het bedrijf, inclusief Jaguar Classic.

Jaguar Classic zal originele E-types op aanvraag gaan ombouwen en voorzien van elektrische aandrijving. Op deze manier komen de klassieke modellen en de moderne technologie van de I-PACE samen. Zou je als eigenaar later toch spijt hebben van het ombouwen naar elektrische aandrijving? Geen paniek, want het is altijd mogelijk om de auto weer te voorzien van zijn oorspronkelijke aandrijflijn met verbrandingsmotor.

Jaguar E-type Zero concept

Technische specificaties en prijzen worden later pas bekend gemaakt. Jaguar Classic wil eerst de belangstelling voor de E-type Zero peilen voordat de eerste exemplaren naar verwachting medio 2020 in productie genomen worden.

Wel is bekend dat de elektrische aandrijflijn dezelfde afmetingen en gewicht heeft als de benzinemotor en versnellingsbak waardoor de structuur verder hetzelfde blijft. Hierdoor zal hij ook zijn oorspronkelijke rijeigenschappen behouden. Verder zullen er minimale aanpassingen te zien zijn op het dashboard. Kortom: De Jaguar E type Zero concept oogt en rijdt als een E type.

Lees ook:  Fiat Topolino: stadsauto of strandauto?

Comments

comments

More from Marjolein Tetteroo
Top zes ergernissen in het verkeer!
Mijn toeter draait af en toe overuren en mensen die bij mij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *