Moet er weer een Grand Prix georganiseerd worden in Nederland?

Formule 1

Afgelopen weekend zagen we hoe Max Verstappen als derde eindigde in de Grand Prix van België. Waar voetbalclub Dortmund bekend staat om “Die Gelbe Wand” begint het op Spa-Francorchamps (en de andere dichtbijgelegen circuits van Oostenrijk en Duitsland) onderhand traditie te worden dat we de “Oranje Wand” zien met massa’s Nederlandse fans die onze landgenoot aan komen moedigen. Hieruit kunnen we voorzichtig concluderen dat Formule 1  – Max in het bijzonder – momenteel populair is onder het Nederlandse publiek!

AutoScout24 liet uitzoeken hoe Nederlanders denken over Formule 1. Uit dit onderzoek blijkt dat 41% van de Nederlanders hoopt op een terugkeer van Formule 1 naar Nederland. De laatste officiële Formule 1 race in Nederland is dan ook alweer een tijdje geleden toen deze in 1985 in Zandvoort gereden werd.

Iets meer mannen (47%) dan vrouwen (35%) hoop dat de Formule 1 weer terugkomt naar Zandvoort. Opvallend is dat slechts 17% van de Nederlanders de wens heeft om daadwerkelijk een Grand Prix bij te wonen. Ook vindt 80% een ticket van meer dan 200 euro te duur voor het bijwonen van een Formule 1-race. Naast de toegenomen populariteit van de Formule 1, lijkt de sport ook vaker onderwerp van gesprek te zijn bij de koffieautomaten.

Een derde van de Nederlanders verwacht dat Max Verstappen dit seizoen in de top drie eindigt van het wereldbekerklassement. Vrouwen (36%) zijn hierin iets optimistischer dan mannen (27%).

Wat vind jij? Moet er weer een Grand Prix georganiseerd worden in Nederland? 

Lees ook:  Maak kennis met de snelste (en duurste) elektrische cabriolet: de Maserati GranCabrio Folgore

Comments

comments

More from Marjolein Tetteroo
De vernieuwde Škoda Octavia (2024): Improvement in the details
Met meer dan 7 miljoen verkochte exemplaren sinds de introductie in 1996...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *