Zakenauto van het Jaar 2019: BMW 5-serie

Tromgeroffel! Vandaag – woensdag 26 september – vond het Driving Business Event plaats, waar de prijs voor Zakenauto van het Jaar werd uitgereikt. FemmeFrontaal’s Odiel is jurylid Zakenauto van het Jaar én mocht de prijs voor Beste Nieuwkomer uitreiken.

De BMW 5-serie mag zichzelf vanaf vandaag Zakenauto van het Jaar 2019 noemen! In het segment van de grote zakenauto’s zag de jury een ‘solide winnaar’ in de 5-serie. Deze klassebak verdient volgens de jury een compliment wat betreft kilometer-kostprijs, iets waar de 5-serie de compacte modellen het nakijken geeft. Daarnaast springt BMW er ook uit door zijn innovatie, rijplezier en uitstraling.

Overige kanshebbers

Daarmee laat hij de Volkswagen Polo in het B-segment achter zich. Zowel de Up, als de Polo en de Golf winnen in het A-, B- en C-segment. Toch springt de Polo er bovenuit: ondanks zijn compacte formaat, is hij veelzijdig en volwassen. Niet gek dat hij het ook op de zakelijke markt goed doet!

Ook grijpen Ford en Mercedes-Benz, ondanks de verbeterslagen binnen het bedrijf, naast de prijs. Ook de Peugeot 3008 en 5008 zijn het niet geworden. Toch was de jury vol lof over zowel de 3008 als de 5008, waardoor zij gezamenlijk beoordeeld zijn als nummer één in het SUV-segment. De eerste Peugeot in een voor hen nieuwe klasse, kan meteen een succesverhaal genoemd worden. Het interieur is innovatief en de kwaliteit is naar een hoger niveau getild. Ook het comfort en de uitstraling worden door de jury ‘troefkaarten’ genoemd.

Jaguar I-Pace

Naast Zakenauto van het Jaar werd ook de prijs voor Beste Nieuwkomer van 2019 uitgereikt door niemand minder dan onze eigen Odiel. Het Britse merk Jaguar Land Rover mag hun eerste volledige elektrische productieauto – de Jaguar I-PACE – vanaf nu de Beste Nieuwkomer van 2019 noemen.

Lees ook:  Déze SUV wint de Women's Worldwide Car of the Year Award 2024

Zakenauto van het Jaar
Dit onder andere omdat het elektrische jachtluipaard met zijn indrukwekkende prestaties en heel fatsoenlijke range de vakpers wist te enthousiasmeren. Naast de I-PACE, werd ook de volledig elektrische Nissan Leaf in de top 5 opgenomen, evenals de Mercedes A-klasse en de Volvo XC40 en XC60.

Comments

comments

Written By
More from femmefrontaal
Benzine vs diesel vs LPG
Veel mensen denken er niet eens over na. Zodra je eenmaal in...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *