Huisje, boompje… Citroën C4 Cactus!

Verliefd, verloofd, getrouwd… Huisje, boompje…. juist! Inmiddels is dit huis – #byeAmsterdam, boom en ja, het beestje is er ook. In de vorm van onze vijf maanden oude zoon. We hebben dé stad – #thankyouAmsterdam – verruild voor ‘de provincie’ en hoewel we erg gesteld waren op onze Citroën DS3 e-HDi Chic (want: lekker zuinig en overal te parkeren), is hij ons nu echt wel ontgroeid.

Ontkenningsfase

Eerlijkheid gebied te zeggen dat we wel even in de ontkenningsfase zaten. De terugweg vanuit het ziekenhuis, de maxi cosi zorgvuldig (doch met enige acrobatiek) achter de passagiersstoel gezet en ik dacht bij mezelf “valt best mee, dit kan prima zo”. De realiteit was dat ik op dat moment allang met mijn knieën tegen het dashbordkastje aan zat maar hé, roze wolk.

Ook in de anderhalve maand na de geboorte van de kleinste FemmeFrontaal telg bleef ik stug volhouden: “valt best mee, dit kan prima zo”. Maar het beestje werd (en wordt) steeds groter en dus zwaarder. En gezien ik geen slangennmens noch hulk ben (vereist voor het soepel installeren van een maxi-cosi in een driedeurs) en twee uur lang met mijn knieën tegen het dashboardkastje zat op weg naar familie in Drenthe, moest ik toch de realiteit onder ogen zien: dit gaat niet langer. Dit gaat mij sowieso een hernia opleveren en daarbij zie ik mijzelf ook niet 14 uur met de benen in de nek richting Zuid-Frankrijk rijden. Daarbij, gingen we in het verleden nog richting Cote d’Azur met slechts twee bescheiden rolkoffertjes die ma-kke-lijk in de achterbak pasten… onze eigen spullen zouden niet eens meer in de DS3 passen met het hele circus aan spullen die wij voor junior inladen.

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Our Daily Family Drive

Zo begint de zoektocht naar een nieuwe auto waar alle familieleden comfortabel en veilig in kunnen zitten, bovendien beschikt over voldoende laadruimte én waar je zakelijk ook nog mee gezien kan worden. We hebben hem gevonden in de vorm van de Citroën C4 Cactus. Vorige week hebben we de sleutels overhandigd gekregen van onze nieuwe duurtester en is dit de komende maanden onze Daily Family Drive. Uiteraard weer met gave bestickering, dus zie je ons scheuren (in de provincie ? ) zwaai dan even.

Stay tuned voor meer FemmeFrontaal x Citroen C4 Cactus!

Comments

comments

More from Marjolein Tetteroo
Top zes ergernissen in het verkeer!
Mijn toeter draait af en toe overuren en mensen die bij mij...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *