Om te smullen, die nieuwe DS 3 Crossback!

Met een glas groene thee in de ene hand en een paarse macaron in de andere hand, glijden mijn ogen door de showroom. Ik word verwelkomt in de nieuwste DS Automobiles Store, die zojuist geopend is in Utrecht. In een DS Store worden de ‘haute voitures’ van DS Automobiles verkocht, het luxe merk van Groupe PSA. Koop je een DS, dan krijg je het Parijse modegevoel cadeau! Of de nieuwe DS 3 Crossback het nieuwste neusje van de zalm is, of in dit geval de crème tussen de macaron, dat ga ik ontdekken.

Blue Millenium

Het doek is zojuist van de nieuwste DS telg afgehaald. De DS 3 Crossback staat trots te glimmen in z’n Blue Millenium velletje. Het is een compacte SUV en ziet er eigentijds uit door zijn expressieve uiterlijk en het bekende DS ruitdesign dat ik overal terug zie komen in de auto.

Gemak

Als ik naar de auto toeloop, word ik verrast door de elegante verzonken portiergreep. En terwijl ik mij in de comfortabele bestuurderszetel laat zakken, valt het prachtige design van het middenconsole direct op. Het lijkt op een cockpit met al die knopjes aan de zijkanten. De variant waar ik in zit, is een automaat. Van de vijf versies die er op de markt komen – een benzine met 100 pk, 130 pk en 155 pk en diesel met 100 en 130 pk – worden alleen de 100 pk varianten standaard met handgeschakelde bak geleverd. Steeds meer autokopers kiezen namelijk voor het gemak van een automaat.

Lees ook:  Elektrisch rijden en de zakelijke lease revolutie

Pakketje bezorgen

De DS 3 Crossback heeft matrix LED koplampen die automatisch dimmen als er tegenliggers gedetecteerd worden. Met één druk op de knop kan er automatisch worden ingeparkeerd en dankzij de smart acces kan de auto met vijf personen gedeeld worden. Komt de Zalando postbode langs en ben je niet thuis? Geen probleem, met de DS-app open je de achterklep op afstand en kan het pakketje in de kofferbak gelegd worden.

Groen doen

Mocht je liever op de groene toer gaan, wacht dan nog even. Er komt namelijk ook een 100% elektrische versie aan. De DS 3 Crossback E-tense beschikt over 136 pk (100 kW), 280Nm elektrische motor en brengt je 300 km ver. De prijzen zijn nog niet bekend, maar ga ervan uit dat het bedrag onder de €50.000 euro ligt. Superfijn voor de zakelijke rijders onder ons, want hiermee valt de auto in de 4% bijtellingsklasse. Reserveren kan nu al, want eind van het jaar is dit milieuliefje leverbaar!

Ik ben enthousiast! En nadat ik met een VR-bril op zelf een DS 3 Crossback heb samengesteld in Parijs- uh, Utrecht, ga ik weer huiswaarts. A bientôt, tot de eerstvolgende testrit.

Prijzen van de DS 3 Crossback beginnen bij de €30.190 en de auto is vanaf mei 2019 leverbaar.

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
Ford Fiesta: voor elke gelegenheid een passende outfit
Aan haar uiterlijk zie je het niet af. Maar de Ford Fiesta...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *