Meest betrouwbare automerken: Lexus, Toyota en Porsche

Het is fijn om blind op je vierwieler te kunnen vertrouwen. Een dashboard dat oplicht als een kerstboom, daar houden we niet van. Maar who to trust in de autowereld? Het informatie- en onderzoeksbureau J.D. Power zocht het voor je uit.

Het lijstje van meest betrouwbare automerken wordt gebaseerd op het aantal problemen per honderd voertuigen over een tijdsbestek van twaalf maanden. In dit geval wil je als automerk dus een lage score behalen. De problemen worden in de volgende categorieen onderverdeeld: exterior, features/controls/displays, seats, interior, the driving experience, audio/communication/entertainment/navigation, HVAC (heating ventilator air conditioning) en engine/transmission.

In deze twaalf maanden werden er bij Lexus – maar – 106 problemen geteld en bij Porsche en Toyota beide 108. Het gemiddelde van alle automerken is 136. Plaats vier en vijf worden vervuld door de merken Chevrolet en Buick (beide van General Motors) en net buiten de top vijf staan BMW en MINI op plaats zes en zeven. Audi sluit als Europees merk aan op de achtste plek en de top tien wordt compleet gemaakt door Kia en Infiniti.

Op deze auto kan je bouwen

Nee, het is geen Japanner. De meest betrouwbare auto is volgens het onderzoek namelijk de Porsche 911. Nog een reden om deze sportwagen op je verlanglijstje te schrijven!

Algemene conclusies

Naast een complete lijst die de betrouwbaarheid van de automerken representeert, komt J.D. Power ook met een aantal algemene conclusies. Over het algemeen is de betrouwbaarheid van de automerken beter dan ooit. Auto’s scoren gemiddeld zes punten beter dan vorig jaar. Echter neemt deze groei ook weer af. Daarbij valt ook op dat veel moderne auto’s te maken krijgen met een hoop kleine, maar bloedirritante problemen die vooral te herleiden zijn naar de elektronica.

Lees ook:  Met deze auto kun je ook drijven: de YANGWANG U8

Hekkensluiters

Helaas zijn er ook automerken die minder goed scoren. Ditmaal staan Volvo – vonden wij verrassend -, Land Rover en Fiat onderaan met allemaal meer dan 200 problemen per honderd voertuigen.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Hyundai IONIQ 5: Stormtrooper op wielen
Na anderhalf jaar digitale persintroducties en evenementen in Nederland was het weer...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *