Nieuwe Peugeot 208: futuristisch

Ja, het is ‘m echt! De Peugeot 208 is bijna onherkenbaar als je hem naast de vorige generaties zet, maar man what a glow up! Peugeot noemt hem ‘futuristisch’ en daar voegen wij graag ‘gelikt’, ‘stoer’ en ‘spannend’ aan toe!

De nieuwe Peugeot 208 lijkt de belichaming van de hashtag #UNBORINGTHEFUTURE. De futuristisch nieuwe 208 weerspiegelt daarbij ook Peugeot’s kernwaarden: Kwaliteit, Stijl en Emotie. Het nieuwe ontwerp onderscheidt zich binnen het B-segment.

Looks

Het nieuwe ontwerp van de Peugeot 208 is sportiever dan ooit. De voorruit is een stuk naar achter geplaatst, waardoor er ruimte is gekomen voor een lange opvallende motorkap. De GT Line en GT-versies zijn voorzien van hoogglans zwarte wielkastverbreders. Dit zorgt niet alleen voor een betere stroomlijning, ook de wielen lijken er groter door. De Full LED koplampen worden – afhankelijk van de uitvoering – gekenmerkt door de klauwafdruk. De achterkant van de Peugeot 208 gaat de 3008, 5008 en 508 achterna, met de opvallende zwarte balk die over de gehele breedte van de kofferklep loopt en die ook de achterlichten met klauwafdruk verbindt. Naast de standaardkleuren is de nieuwe 208 ook leverbaar in de metaallak Jaune Faro, een speciale vernismetaallak Bleu Vertigo en Rouge Elixir met vernislaag in kleur: dit proces zorgt ervoor dat de diepte van de kleur nog beter uitkomt en daarmee de carrosserievormen accentueert.

i-Cockpit

De Peugeot 208 is uitgerust met een nieuwe versie van Peugeot’s i-Cockpit, die uitgaat van dezelfde consistente driedaagse ergonomische structuur als waarover de andere modellen in het gamma beschikken. Je hebt gemakkelijk alle informatie tot je beschikking doordat alles zorgvuldig binnen het gezichtsveld van de bestuurder is geplaatst. Via het digitale head-up instrumentenpaneel of het touchscreen boven het middenconsole mis je niks.

Vanaf de Active-variant is het dashboard van de 208 uitgevoerd in aaibaar materiaal en wordt het middenconsole versierd met ‘carbon’ finish. Ook het kleine, compacte stuurtje uit de andere modellen is terug te vinden in deze nieuwe 208. De cockpit omarmt de bestuurder en dat doen de stoelen ook. Deze zijn ergonomisch, comfortabel en houden jou als passagier goed op je plek.

Lees ook:  Mazda2 Hybrid (2024): Is twinning ook echt winning?

Technologie

Naast het feit dat de nieuwe Peugeot 208 met Drive Assist nieuwe stappen zet richting het semiautonoom rijden, is de nieuwe generatie ook voorzien van een hoop andere nieuwe rijhulpsystemen. Denk hierbij aan Adaptive Cruise Control, Lane Positioning Assist, Full park assist, Active Safety Brake, Active Lane Departure Warning System, vermoeidheidsherkenning, grootlichtassistent en actieve dodehoekbewaking.

Naar verluid komt de nieuwe Peugeot 208 in de herfst van dit jaar op de markt. Hij zal voor het eerst te zien zijn op de Autosalon van Genève, begin maart.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Volvo S60: eerste Zweed die uit een Amerikaanse fabriek rolt
De roots van de nieuwe S60 sports sedan liggen dit keer niet...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *