Rijplezier verzekerd: 5 favoriete stuurmansauto’s

sportauto's

Iedereen wil wel de stuurbeleving van een Porsche of Ferrari, maar voor velen blijft dit vaak een stoute jongens- of meisjesdroom. Toch is het mogelijk om dit gevoel – enigszins – te ervaren in een wat meer betaalbare sportauto. Wij delen graag onze favorieten met je!

  • MINI Cooper S

Op Spaanse bergweggetjes kreeg de MINI Cooper S van redacteur Rowan de vuurdoop: “In de sportstand voelt de MINI bijna als een kart. Hij heeft genoeg koppel waardoor je niet genoodzaakt bent telkens terug te schakelen. Schakel je wel terug, dan geeft de MINI zelf tussengas, wat resulteert in leuke uitlaat-plofjes. Verslavend!”

Sportauto's

  • BMW M135i

Odiel: “Het dikke stuurwieltje in de BMW M135i wordt door mij lief geaaid en ik bereid me voor op het messcherpe bochtenwerk, het subiet remmen voor de bocht en het rap roeren in de versnellingsbak.”De snelle M135i Hij herbergt 326 pk’s – zes cilinders – onder de motorkap. So, let’s kick some M-Gass!

Sportauto's

  • Abarth 500

De Abarth rijdt zoals de ultieme Fiat 500 had moeten rijden. Rowan: “Een snelle vergelijking leert dat de Schorpioen veel stugger aanvoelt waardoor je scherpe bochten een stuk strakker kunt nemen met hoge snelheid. Zonder op te letten of je handtas of flesje Christal Clear door de auto vliegt. Hij knuffelt het wegdek als een kleuter die zijn troetelbeer knuffelt. Vastberaden en liefdevol.”

Sportauto's

  • Mazda MX-5

De ultieme zomerauto volgens Odiel (tevens trots eigenaresse van een MX-5 ND): “Als het zwaard van Zorro snijdt de Mazda MX-5 RF bochten messcherp aan en plakt hij – door het uitgebalanceerde onderstel – als kauwgom aan het asfalt”. Toch wel de best sturende auto in zijn prijsklasse!

Lees ook:  In deze auto's rijdt de rest van de wereld, en wij (nog) niet

Sportauto's

  • Mercedes-AMG A 35

“In 4,7 seconden zit de Mercedes-AMG A 35 op 100 km per uur. Schakelen gaat zo soepel als een yogi in de opwaartse boog”.Volgens redacteur Evelin is dit te danken aan de AMG Speedshift DCT-7G transmissie met dubbele koppeling. Launch control staat trouwens ook tot je beschikking. Het vermogen is naar wens tot 50% naar de achteras te sturen en dat maakt het een vierwielaandrijver.

sportauto's

Rijplezier verzekerd

Leuk zo’n sportieve bak, maar die moeten we ook nog verzekeren. Heb je al iets snels op de oprit staan en wil je óók die Cooper S aanschaffen? Heb je stiekem nog een oude Aston Martin onder een stoffig doek in je garage? Of wordt de Porsche collectie nog eens uitgebreid? Dan is Sportwagenpolis een goede optie. Zij verzekeren op maat. Speciale auto’s verdienen namelijk een goede verzekering met de juiste voorwaarden. Voorheen verzekerde zij uitsluitend exclusieve auto’s, nu ben je met bovenstaand lijstje óók bij hen aan het goede adres om je (van) rijplezier te verzekeren.

Comments

comments

More from Odiel Mennink
TOPGEAR naar Amsterdam!
Na een wereldtournee van drie jaar komt de meest spectaculaire autotheatershow van...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *