SNEAK PEEK: Mercedes-AMG A 35

Tijd voor beschuit met muisjes want er is weer een hot hatch geboren! Hij draagt de naam Mercedes-AMG A 35. Omdat deze hottie te leuk is om maar een paar uurtjes op Mallorca mee op stap te gaan, nemen we hem in januari nog een weekje mee door Nederland. Voor nu hebben we een video voor je én beantwoorden wij vijf vragen over de A 35, die jij nu alvast moet weten.

Vijf dingen die je moet weten over de Mercedes-AMG A 35

1. Waarom een Mercedes-AMG A 35? Er is toch al een Mercedes-AMG A 45?
Het antwoord hierop is heel simpel: omdat er vraag naar is. Het wordt steeds druk bevolkter in hot hatch land, waar automerken elkaar aan het bekogelen zijn met pk’s. Er is behoefte aan een instapmodel. Helemaal nu de verwachting is dat de nieuwe AMG A 45 in 2019 met meer dan 400 pk op de proppen komt.

2. Wat ligt er onder de motorkap?
Het hart van de auto is een nieuw ontwikkelde 2.0-liter viercilinder turbomotor met 306 pk. De motor is gebaseerd op een al bestaande A-klasse motor (M260), maar is onder handen genomen door de dames en heren van AMG.

3. Komt de auto goed van zijn plek af?
In 4,7 seconden zit de AMG A 35 op 100 km per uur. Schakelen gaat zo soepel als een yogi in de opwaartse boog. Dit is te danken aan de AMG Speedshift DCT-7G transmissie met dubbele koppeling. Launch control staat trouwens ook tot je beschikking. Het vermogen is naar wens tot 50% naar de achteras te sturen en dat maakt het een vierwielaandrijver.

Lees ook:  CUPRA onthult de nieuwe Formentor en Leon en wij waren erbij

4. Zit er veel verschil in rij-eigenschappen tussen de AMG A 35 en AMG A 45?
Echt veel gaan we nog niet verklappen over de rij-eigenschappen, dat komt in januari. Wat de AMG A 35 voor heeft op de AMG A 45, is een extra rij-modus in het Dynamic select rijprogramma. Naast Comfort, Sport, Sport+ en Individual, kun je nu ook kiezen voor ‘Slippery’. Hiermee gaat de auto beter om met een nat wegdek. Het vermogen wordt bijvoorbeeld aangepast voor optimale grip en de auto schakelt eerder op, om te hoge toeren te voorkomen. Deze instellingen zijn nu ook met een knop op het stuur te veranderen.

5. Moet de spaarrekening geplunderd worden?
Goedkoop is de AMG A 35 niet. Vanaf €66.445,- wil de dealer afstand doen van de sleutel. Met de Edition 1 versie krijgt de auto voor € 7.459,65 extra een speciaal denim blauw kleurtje, gouden accenten, dikke wielen, extra spoilers, verwarmde sportstoelen, fancy interieurkleurtjes en andere AMG goodies. Maar let op, deze versie is maar 18 maanden leverbaar. Bestellen kon al vanaf november. De eerste AMG A 35 rolt eind december van de band.

 

 

 

Comments

comments

More from Evelin Dorssers
VLOG Mercedes-Benz SLK Cup: waarom ik dit de gaafste raceklasse van Nederland vind
Nederland telt heel wat raceklasses. Voor een coureur is het net een...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *