Vier Nederlandse coureurs op longlist W Series

Het is zover: de W series! Een nieuwe formuleklasse die er voor moet zorgen dat vrouwen makkelijker door kunnen stromen naar de top van de autosport. De organisatie publiceerde een longlist van 55 vrouwen, waaronder vier Nederlandse coureurs.

We zijn trots dat ons land ook vertegenwoordigd wordt door vrouwelijke coureurs. Niemand minder dan Stéphane Kox, Beitske Visser, Shirley van der Lof en Milou Mets gaan de strijd aan om een plekje te bemachtigen in de grid.

Stéphane Kox

De Eindhovense Stéphane (24) – dochter van voormalig Le Mans winnaar Peter Kox – rijdt momenteel in de GT4 European Series voor het team True Racing met een KTM X-Bow GT4. Voorheen reed ze ADAC Formel Masters – destijds een opstapklasse naar de Formule 3 – en reed ze mee in de BMW M235i Cup.

Beitske Visser

De 23-jarige begon haar carrière in 2000 met karten. In 2012 maakte ze de overstap naar de eenzitters in de ADAC Formel Masters, waar ze voor het team van Lotus reed. In 2014 begon ze met racen in de Formule Renault 3.5 en in de GP3 Series voor  Hilmer Motorsport.

Shirley van der Lof

De momenteel 32-jarige Shirley – kleindochter van voormalig Formule 1-coureur Dries van der Lof – begon op haar 14e met karten en wist een jaar later haar eerste kampioenschap te winnen. In 2006 begon ze in de Benelux Formula Ford kampioenschappen en in 2008 reed ze mee met ATS Formel 3 Trophy. In de eerste acht races van haar debuut seizoen eindigde ze vier keer op het podium. Ze rijdt nu mee met de Historic Grand Prix.

Lees ook:  Fiat 600e: comeback kid

Milou Mets

De 27-jarige Limburgse reed in 2010 haar eerste race en won vorig jaar als enige vrouw het LMV8 kampioenschap. Met een grote liefde voor de Amerikaanse NASCAR staat ook zij op de longlist van de W series.

Deze vier dames strijden samen met nog 51 anderen om een startbewijs. Begin volgend jaar zal deze lijst aan de hand van een driedaagse selectieprocedure teruggebracht worden tot 18 deelnemers. Het eerste raceweekend zal plaats vinden in mei, op het circuit van Hockenheim.

De volledige longlist vind je hier.

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Maserati Grecale Trofeo: een nieuw tijdperk
Maserati verwelkomt een nieuwe telg: de Grecale. Een solide SUV op het...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *