Genève Journaal: Porsche onthult drie nieuwe sportmodellen

Porsche heeft maar liefst driemaal het doek mogen verwijderen, want ze hebben drie nieuwe sportmodellen onthult: de Porsche 718 T, 911 Cabriolet en Macan S. We zetten de highlights voor je op een rijtje!

Porsche 911 Cabriolet

Vier maanden terug werd de achtste generatie van de Porsche 911 Coupé geïntroduceerd en nu is het time to shine voor de cabriolet. Het S-model heeft een 3.0-liter zescilinder bi-turbo boxermotor (hele mond vol) onder de motorkap, die zo’n 450 pk levert. Binnen vier seconden zit je op de 100 km/u. De nieuwe 911 cabrio komt met een nieuw ontwikkelde achttraps Porsche Doppelkupplung (PDK) en een ‘Wet Mode’, waarmee je veilig op nat wegdek kunt rijden.

De kap van de 911 Cabriolet is een stuk lichter en door een nieuwe hydraulische motor binnen twaalf seconden te openen en te sluiten, terwijl je maximaal 50 km/u rijdt.

Porsche 718 T

Het tweede model dat Porsche onthult, is de 718 T: de touring variant van de Boxster en de Cayman. Deze sportwagen heeft een 300 pk sterke 2.0-liter viercilinder turbo boxermotor (weer een mond vol) én is voorzien van het Sport Chrono Pakket en een verlaagd Porsche Active Suspension Management sportonderstel. Hij wordt ook standaard uitgerust met PADM (actieve motorsteunen) en Porsche Torque Vectoring met een mechanisch sperdifferentieel achter. Deze wagen voelt zich helemaal thuis op bochtige bergweggetjes.

Porsche Macan S

Als laatste komt Porsche met de Macan S. De compacte SUV van het merk is onder handen genomen op het gebied van design, comfort, connectiviteit en rijeigenschappen. De standaard LED-koplampen, het 10,9 inch touchscreen van het Porsche Communication Management (PCM), de anders gestileerde luchtroosters in het interieur en het optionele GT-sportstuur uit de 911 zijn nieuw. Ook de motor is nieuw: een 3.0-liter V6-motor mét turbo. Daarmee heb je een 354 pk sterke SUV onder je kont.

Lees ook:  Lexus UX 300h: "Zo’n auto waarbij je uitgerust op je bestemming aankomt” 

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Déze EV is de Auto van het Jaar 2022
De Kia EV6 is uitgeroepen tot Auto van het Jaar 2022! De...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *