Auto van het Jaar 2019: Jaguar I-PACE

De Autosalon van Genève is vandaag afgetrapt met de prijsuitreiking van Auto van het Jaar 2019. Na zijn lancering in 2018 weet de Jaguar I-PACE, naast 54 andere prijzen, nu ook de titel van Auto van het Jaar 2019 te bemachtigen. Hoera!

“For our first electric vehicle to also be the first Jaguar to win European Car of the Year gives us a huge sense of pride. I-PACE was designed and engineered in the UK from a clean sheet of paper. It is the most technologically advanced vehicle. It’s a true game-changer. Winning European Car of the Year is an honour and real recognition of what our world-class team has delivered.” stelt Ralf Speth, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover.

Verkoopsucces

De volledig Britse auto is wereldwijd een verkoopsucces. Al meer dan 8.000 klanten – waarvan 75% uit Europa komt – heeft de compleet elektrische SUV al voor de deur staan. Door zijn krachtige elektrische aandrijflijn en op maat gemaakte aluminium structuur combineert de Jaguar I-PACE de prestaties van een sportauto met het gemak van een SUV.

I-PACE rijders kunnen via een app of elektronische tag heel makkelijk hun I-PACE opladen. Dit abonnement biedt toegang tot meer dan 85.000 laadpunten door heel Europa.

60-koppige jury

De jury die bepaald heeft welke auto de Auto van het Jaar 2019 is geworden, bestaat uit 60 journalisten uit 23 verschillende landen. Zij hebben hun oordeel gebaseerd op technische innovaties, design, prestaties, efficiëntie en prijs-kwaliteitsverhouding.

De Jaguar I-PACE sleepte de overwinning in de wacht met 250 punten en liet daarbij de Alpine (eveneens met 250 punten) en de Kia Ceed (247 punten) net achter zich.

Lees ook:  Vastberaden op het ijs met de Volvo EX30

Comments

comments

More from Rowan Peperkamp
Aston Martin showt eerste SUV
Ook de premium merken kunnen er niet meer omheen: de SUV. Na...
Read More
Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *